Julie Bresset
Pumpaj Slo Velenje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
7. septembra 2021

Francozinja odhaja v dirkaški pokoj, huda poškodba Brendoga, fantastični Wyn TV, Salido je dobil krila, van der Poel podaljšal pogodbo, v Gradcu pa so tekmovali v krosu na izpadanje.

Julie Bresset

V športni pokoj odhaja dvakratna svetovna prvakinja v olimpijskem krosu (2012, 2013), zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala leta 2011 in dobitnica zlatega odličja na OI v Londonu 2012. Julie Bresset je svojo bogato kariero zaključila na nedeljski dirki svetovnega pokala v švicarskem Lenzerheideju. 32-letna Francozinja se je uvrstila na 29. mesto. Izjavo ene najuspešnejših gorskih kolesark moderne dobe najdeš na Instagramu: @j.bresset.

Brendan Fairclough

Britanski spustaš in ljubljenec občinstva je na treningu spusta v Lenzerheideju grdo padel, s helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico. Po prvih podatkih naj bi si pri padcu, ko je z nogo grdo udaril v skalo, zlomil stegnenico. Dodatne preiskave pa so pokazale, da so kosti cele, je pa utrpel globoko ureznino v stegensko mišico. Brandon Fairclough na Instagramu: @brendog1.

Wyn TV

Brez Wyna Mastersa ne gre. Po dirki v spustu je med boksi zasliševal Finna Ilesa, ki je z napako tik pred ciljnim skokom zapravil še boljšo uvrstitev. Pa svetovnega prvaka Grega Minnaarja, mlado spustaško zvezdnico Izabelo Jankovo, Thibauta Daprelo, Amauryja Pierrona, Lorisa Vergierja in mnoge druge. Na koncu je podaril še ček najboljšemu “privatniku” in naredil še eno dobro delo – fantu, ki je na dirki vozil s 26-palčnim kolesom, je “zrihtal” 500 evrov kot pomoč pri nakupu novega, modernejšega kolesa za spust. Ogled obvezen!

Mathieu van der Poel

Nizozemski multidisciplinarni zvezdnik je s svojim dosedanjim delodajalcem, ekipo Alpecin Fenix, podaljšal pogodbo za še štiri leta, in sicer do konca sezone 2025. Van der Poelov glavni cilj ostajajo OI 2024, ki bodo v Parizu. @ mathieuvanderpoel.

Johny Salido

21-letni mehiški freerider, srebrn s tekmovanja Marzocchi Proving Grounds 2019, predvsem pa poznan kot organizator festivala Freeride Fiesta Guadalajara, je še eden izmed športnikov, ki so prišli pod okrilje Red Bulla. Juan Diego Salido na Instagramu: @johnysalido.

XCE Gradec

Pri severnih sosedih se odvila četrta letošnja dirka svetovnega pokala v krosu na izpadanje, ki je zadnjih nekaj let v organizaciji agencije City Mountainbike, a še vedno pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze UCI. Zmagovalca nedeljske preizkušnje sta Italijanka Gaia Tormena in Nemec Simon Gegenheimer. Naslednja preizkušnja bo na sporedu že ta vikend, gostitelj bo nemški Winterberg. Vrstne rede najdeš na my.raceresult.com.

Na naslovni fotografiji Julie Bresset na dirki svetovnega pokala v Novem Mestu na Moravskem leta 2014. Foto Marius Maasewerd / Red Bull Content Pool.

Preberi še

Mednarodne dirkaške 11: Gre Avancini v dirkaški pokoj?

Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam