Rookies Cup, Jakob Praček
21. maja 2024

Jakob Praček na Propain Rookies Cup, video vrhunci EDR ter DH Bielsko-Biała, zmagovalna vožnja Ronana Dunna, enduro pri zahodnih sosedih, svetovni pokal eliminator v Indoneziji.

Propain Rookies Cup

Jakob Praček, mladi tekmovalec Kamplc Racing Teama, je v nemškem Winterbergu na dirki serije Propain Rookies Cup v kategoriji do 15 let v zelo močni konkurenci osvojil drugo mesto. Vrstne rede najdeš na rookiescup.bike.

Regijski pokal enduro Veneto

Med množico Italijanov tokrat tudi trije slovenski tekmovalci v enduru. Nik Šuštar (Golovec Trails) med mladinci na četrtem mestu, Jan Markič (Caprivesi) je slavil premočno zmago v kategoriji e-bike, Kostja Jerman Matijevec (Golovec Trails) je bil v kategoriji 13- in 14-letnikov drugi. Vrstne rede najdeš na enduro.ficr.it.

Bielsko-Biała in video vrhunci moškega spusta

Na kratko, kaj vse se je zgodilo v nedeljskem finalu moške elitne divizije.

Ronan Dunne

Ronan Dunne do svoje prve elitne zmage v svetovnem pokalu! Poročilo: Bielsko-Biała: Ko po dežju posije sonce.

Bielsko-Biała in video vrhunci ženskega spusta

Takšen je bil razplet finala, na katerem se je pomerilo enajst najhitrejših iz sobotnega polfinala.

Bielsko-Biała: Vrhunci preizkušenj EDR

Dobrih 20 minut akcije z druge letošnje dirke svetovnega pokala v enduru in e-enduru. Poročilo: Svetovni pokal EDR Bielsko-Biała: Nov zmagovalec med moškimi, naša dva vsak s svojimi težavami.

Svetovni pokal eliminator

Svetovni pokal v krosu na izpadanje se je nadaljeval v Palangkarayji. Tretjo letošnjo preizkušnjo so izvedli v Indoneziji, dobili pa smo tudi dva čisto nova zmagovalca v tej disciplini. Pri moških je slavil Novozelandec Lochlan Brown, pri ženskah pa Nizozemka Didi de Vries. Celotno poročilo najdeš na citymountainbike.com.

Na naslovni fotografiji Jakob Praček, foto rookiescup.bike

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam