23. marca 2020

Prireditelji dirke v spustu za svetovni pokal na Mariborskem Pohorju, ki prireditve ne morejo izvesti na prvi majski vikend, se z UCI še dogovarjajo o novem datumu. Brez datuma tudi dirka evropskega pokala.

 

V petek smo objavili odpoved dirke v spustu za svetovni pokal na Lošinju, zdaj imamo še nekaj več informacij o slovenski dirki, ki bi morala biti 2. in 3. maja na Mariborskem Pohorju

 

Termin je sicer po datumu 30. april, do katerega je Mednarodna kolesarska zveza UCI prekinila vsa mednarodna tekmovanja. A glede na razvoj dogodkov s pandemijo mariborski svetovni pokal še zdaleč ni bil na varnem, zato so se prireditelji z UCI dogovorili za iskanje novega datuma.

 

“O novem terminu se še dogovarjamo,” so iz Maribora sporočili danes. Po zagotovilih UCI bodo imele pri iskanju nadomestnih terminov tekme za svetovni pokal prednost.

 

“Ob morebitni prestavitvi olimpijskih iger se bo sprostil cel kup terminov, zlasti za disciplino kros,” razmišlja direktor svetovnega pokala v Mariboru Iztok Kvas.

 

Prav tako iščejo nov datum za dirko evropskega pokala v spustu iXS, ki bi na isti progi v mariborskem Bike parku Pohorje morala biti teden dni prej, 25. in 26. aprila. Vodstvo evropskega pokala z objavo spremenjenega koledarja čaka na novi koledar svetovnega pokala. “Dobro bi bilo, če sta obe naši dirki zopet druga za drugo, a to bo težko prilagoditi”, pravi Kvas.

 

Izguba pokroviteljev je bila glavni razlog za popolno odpoved dirke na Lošinju, seveda tudi drugim prirediteljem ni lahko. “Vsi pokrovitelji so zelo previdni. Odpovedal sicer še ni nihče, jasno pa je, da bodo zmanjševali proračune za te namene. Vprašanje je, kdaj se bo stanje normaliziralo, da bodo lahko normalno poslovali, a je že gotovo, da bomo imeli od pokroviteljev manjši prihodek,” še pove Kvas.

 

V tem nezavidljivem položaju pa imajo prireditelji še dva dni časa za oddajo kandidatur za organizacijo dirk svetovnega pokala v sezoni 2021.

 

Lani si je v dveh dneh na Pohorju dirkanje najhitrejših na svetu ogledalo okoli 25.000 gledalcev, od teh približno polovica tujcev. Vrnitev svetovnega pokala “domov” je bila uspešna, tudi s Slovenko Moniko Hrastnik na stopničkah na petem mestu, Jure Žabjek se je po poškodbi več kot solidno vrnil z 20. mestom. Zmagala sta Britanka Tahnee Seagrave in Francoz Loic Bruni.

 

Preberi še

Odpovedan svetovni pokal na Lošinju, Maribor prestavljen

Sledite nam