3. aprila 2011

Nemško-slovenska mešana dvojica se je do ciljne črte borila s tekmecema in dirko končala na stopničkah, Breški in Lutman v petdeseterici med skoraj petstoterico ‘finisherjev’.

Ivonne Kraft in Peter Vesel (Raedisch Race) sta bila v zadnji etapi dirke Cape Epic v Južni Afriki v absoltuni razvrstitvi najvišje ta teden, na 40. mestu, v kategoriji pa 4. nekaj sekund za neposrednima tekmecema za tretje mesto, tako da sta ubranila svojo prednost. Po preobratov polni dirki, vsaj kar se tiče njiju in njunih neposrednih tekmecev Baumat/zaboobikes.com, končna razlika boja za skupno tretje mesto pri skupnih časih nad 37 ur znaša minuto in 26 sekund! Podrobnosti o tej shrljivki izveste iz izjav v videu, o skupni razvrstitvi pa Peter takole: “Pred dnevi je bil položaj že izgubljen. Po kronometri sta me Hrvata vprašala, koliko zaostajava za tretjim mestom skupno. Ogovoril sem, da dva dni in pol … A treba se je bilo boriti do konca. Zdaj sva oba zadovoljna, saj sva dobila tisto, po kar sva prišla. Mislim, da to ni slab dosežek.”

Slovenci imamo tako na tej dirki prvič kolesarja (oziroma pol ekipe) na zmagovalnih stopničkah v skupni razvrstitvi. Skupne stopničke je bil tudi cilj Ivonne in Petra, a jima po prvih etapah, v katerih sta imela obilico smole predvsem z njenim kolesom, ni najbolje kazalo.

Uroš Breški in Valerio Lutman sta bila v cilju kot 56. (45. v kategoriji), skupno sta kljub dobremu dirkanju brez večjih težav malce nižje kot lani na 50. mestu (41. v kategoriji). Lani sta bila 45. skupno, 38. v najmočnejši kategoriji moških dvojic. A lahko rečeta, da sta v prvi petdeseterici med 496 ekipami, ki so končale avanturo! Če bi končale še 4 več, bi se lahko celo hvalila, da sta bila med 10 odstotki najhitreših … Breški si je s tretjim uspešno opravljenim Epicom prislužil tudi članstvo v klubu Amabubesi (zulujsko za levje krdelo).

Hrvata Vedran Mohorovičić in Đani Simčić (DJani, saj v Južnoafriki črke Đ nekako ne poznajo) sta bila danes 67. (53.), v skupni razvrstitvi sta na 68. (54.) mestu.

Manj intenzivno dirko etapo si danes privoščila Christoph Sauser in Burry Stander, ki sta prišla v cilj kot peta s 6 minutami za ostanka za tokratnima zmagovalcema, bratoma Flueckiger. A Švicar in domačin sta imela dovolj zaloge za zmago v skupni razvrstitvi.

Video zadnje etape z izjavami vseh Slovencev, Ivonne in Vedrana

Vsi vrstni redi
www.cape-epic.com

foto in video Miha Mohorič


Pokrovitelji

Petra Vesela in ekipe Raedisch Race ekipe Venko by Djak
 
Sledite nam