Valamar SI 2021
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
6. februarja 2019

5. maja vsi v Hrpelje pri Kozini, nato pa v napad na slikovite trase po razgibanem terenu Slavnika, Čičarije, Podgrajskega in Matarskega podolja.

Predprijave na majsko prireditev so že v teku, število je udeležencev omejeno na 519, prvih 150 (mesta se zelo hitro polnijo) pa bo deležnih startnine po posebni, promocijski ceni.

Bliža se namreč maraton Slavnik, ki bo letos postregel s štirimi trasami in z novimi imeni le-teh. Datum, ki si ga moraš nujno označiti v koledarju, je 5. maj, kraj dogajanja pa Hrpelje pri Kozini. Nato sledi napad na razgibane terene Slavnika, Čičarije, Podgrajskega in Matarskega podolja.

Trase

Družinska trasa Lisička je popolna novost. Dolžina je 7 kilometrov, vzponov na trasi pa je za 70 višincev. Lisička je odlična MTB dogodivščina za družine z otroci. Časa se udeležencem ne meri!

Prva izmed nekoliko bolj tekmovalnih tras se imenuje Ris. Prevoziti bo potrebno 29 kilometrov, vmes pa premagati 510 višinskih metrov vzponov. Trasa je namenjena manj zahtevnim rekreativnim kolesarjem.

Začetek pravega gorskokolesarskega maratona je vsekakor Volk. Trasa postreže s 50 kilometri razgibanih poti, vmes pa ponudi še 1300 višinskih metrov vzponov.

81 kilometrov in 2100 višinskih metrov vzponov bo potrebno prevoziti, če želiš premagati Medveda. Tako se namreč po novem imenuje najdaljša trasa slavniškega maratona. Prava izbira za odlično pripravljene kolesarje.

Na 29 in 50-kilometrski trasi bo tudi kategorija e-koles.

Ostale informacije

Starostne kategorije si sledijo takole: 14 do 17 let, 18 do 39 let, 40 do 49 let in 50+, ženske 18 do 39 let in 40+.

Na trasah bodo okrepne postaje (voda, energijski napitki, prigrizki), sledil bo topel obrok v cilju, zraven na stojnicah pa še lokalna hrana in pijača. Po končani dirki bo na voljo tudi uporaba slačilnic in tušev, sledil bo še družaben večerni program in žrebanje nagrad. Niso pozabili niti za medalje za najboljše.

Celoten program prireditve najdeš tukaj.

Prijaviš se lahko na mtbslavnik.si

Foto organizator

Prvi dve prireditvi sta potekali takole:
MTB Slavnik: Maraton z asfaltom v metrih, ne kilometrih!
518 udeležencev maratona MTB Slavnik

Valamar SI 2021
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam