Livigno
Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
15. marca 2021

Med tretjim in desetim julijem lahko v super družbi odkrivaš najlepše stezice daleč naokoli. Livigno, gorskokolesarski raj med Italijo in Švico.


Gorska kolesa se bodo teden dni vrtela po poteh in stezah Livigna! Teh je toliko, da jih ne prevoziš niti v enem mesecu. Na njih je dovolj prostora za pohodnike in kolesarje. Tam boš, če se odločiš, bližje soncu, saj Livigno leži kar 1816 metrov nad morjem. Rezerviraj si čas in z Mah MTB odrini na nepozabne gorskokolesarske počitnice!

Poletni Livigno je gorskokolesarski raj

Mesto leži 1816 metrov visoko na “nikogaršnji zemlji” med Italijo in Švico. Nešteti kilometri tekočih stezic se nad gozdno mejo nastavljajo soncu. Med seboj povezujejo prelaze Alpisella, Trela, Eira in Gallo, doline Federia, Mora in Mine ter vodijo od jezera Livigno k jezerom San Giacomo, Cancano in Lago del Monte.

Enkratni pogledi na gorske skupine Paradisino, Bernino in Ortler, gravitacijski kolesarski park Mottolino in novi, mehkejši Carosello s flow traili, dobro založene kolesarske trgovine in vse mesto, ki diha s kolesarji in za kolesarje so zagotovilo, da se boš ves teden dobro počutil.

V Livigno hodimo že skoraj 30 let in ga odlično poznamo

Pri Mahu zadnjih pet let tja vodijo kolesarske skupine. Vedno so naredili predvidenih osem tur, zraven pa se še neznansko zabavali. Letos kolesarjenje v Livignu organizirajo skupaj s turistično agencijo Promotiv z Reke, zato bo poleg tudi nekaj gorskih kolesarjev s Hrvaške.

Kdaj in kako?

V Livigno se v soboto, 3. julija, v zgodnjih jutranjih urah odpelješ s kombijem. Nastanitev bo v apartmajih Chalet Li Mina blizu centra mesta. Kuhali bomo sami in kolesarili skupaj. Pripravljenih je osem osnovnih in prav toliko zahtevnejših kolesarskih tur. Večino tur se začne in konča pred apartmajem, za tri pa je predviden krajši transfer s kombijem. Domov se vrnili v soboto, 10. julija, v poznih večernih urah.

Ture

Mah in ekipa so za leto 2021 pripravili nekaj tur, ki jih prejšnja leta še niso imeli v programu. Osnovne ture imajo dobri 1000 višinskih metrov vzponov. Večinoma potekajo po enoslednicah in nimajo daljših, tehnično zahtevnih odsekov. A to ne pomeni, da kje ne boš vsaj par metrov rinil svojega kolesa. Ker bodo s teboj ves čas trije vodniki, bo možna tudi porazdelitev na dve, morda celo tri različno hitre skupine.

Livigno 2018

Cena in ostale malenkosti

Za turistični del Livigno MahMTB kampa 2021 bo poskrbela turistična agencija Promotiv z Reke. Cena za 8 dni Livigna je 640 evrov. V ceno je vštet prevoz oseb in koles v Livigno in nazaj, sedem nočitev, posteljnina in čiščenje, osem vodenih tur, trije kolesarski vodniki, in turistična taksa. Ne zajema stroškov prehrane, a ker si boste kuhali sami, za makarone, riž, kruh, maslo, nutelo, mleko, kavo in sok tudi ne boste zapravili veliko.

Če komu ta način ne bo ustrezal, je na ulici dovolj gostiln, da si najde pravo. Pred odhodom se boste vsi skupaj vsaj enkrat srečali in se odgovorili o vseh podrobnostih.

Več informacij najdeš na Mahovi spletni strani. Ali se enostavno obrni na mail matejmah@gmail.com ali telefon 041 413 323.

Foto Matej Hartman

Preberi še

Pozdrav iz Livigna
Spet v Livigno

Valamar SI 2021
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam