19. septembra 2016

Poljak in Južna Tirolka najhitrejša tudi na finalu serije v Leogangu. Žabjek in Horvatova s padci malce bolj zadaj.

Kranjska Gora, Willingen, Schladming, Špičak, Les 2 Alpes in minuli konec tedna finale v Leogangu. Sezona 2016 v evropskem pokalu v spustu iXS European Downhill Cup je zaključena.

Skupna zmagovalca sta postala Veronika Widmann (Egna Neumarkt) z Južne Tirolske in Poljak Slawomir Lukasik (NS Bikes Fropro), ki sta zmagala tudi na zadnji dirki. O naslovu pri članih so odločali šele v nedeljskem superfinalu, ki ga je dotlej vodilni Johannes Fischbach (Radon Magura) zaključil na 4. mestu in evropski prvak Lukasik je svoji odlični sezoni dodal še eno titulo.

Finale v Leogangu je minil v blatnih razmerah.

Jure Žabjek, ki se je kot zaščiten tekmovalec uvrstil v superfinale in bil na koncu 23., je vikend opisal takole: “V petek je bila proga popolnoma suha, v soboto in nedeljo pa ravno obratno. Še posebej v nedeljo so se začele razmere močno spreminjati, saj se je začelo blato sušiti in je bila proga zelo počasna. Blato se je prijemalo na plašče in ni šlo nikamor. V (super)finalni vožnji sem zelo dobro vozil v zgornjem delu, nato pa sem pred izhodom iz tehničnega odseka padel in izgubil veliko časa.”

Jure je v končni razvrstitvi serije sedmi.


Jure Žabjek evropskega pokala ni zaključil po svojih željah

Med članicami je bila Špela Horvat (Supersnurf) enajsta z dvema padcema. “Na novem odseku, travnatem in blatnem, sem dvakrat padla. Sem pa zadovoljna s svojim časom v spodnjem delu, 7. najhitrejša sem bila, sedma sem bila tudi v Les 2 Alpes in Špičaku in s takšnim mestom v evropskem pokalu sem zadovoljna,” je povedala.

Monika Hrastnik po padcu na SP še ni bila nared za dirkanje. Skupno je Monika 4., Špela pa 11.

V malem finalu članov je bil najhitrejši Slovenec Vid Kovač (KK Črn trn) na 24. mestu, Miha Ivančič (ŠKTD Avče) je bil 26. in Miran Vauh (Črn trn) 36.

Rudi Pintar (Rajd Funsports) pa je bil 14. med mladinci, Ambrož Rijavec (Avče) pa 22.

Vrstni redi iz Leoganga
Skupna razvrstitev

www.ixsdownhillcup.com

Na uvodni fotografiji je Lukasik, ki je dobil penino v glavo že ob prihodu v cilj. Vse fotografije Thomas Dietze/extreme-pics


Veronika Widmann, serijska zmagovalka med članicami

Sledite nam