Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
11. februarja 2018

Še ena dirkaška sobota v Pikhali. Tokrat začinjena s pustnimi maskami.

BSX Racing Team in trgovina Luka’s bikes sta s še tretjo dirko od štirih popestrila zimsko “spanje” BMX kolesarjev. Atraktivne vožnje, nekaj padcev, predvsem pa odlični časi na pumpu. To je kratek opis sobotnega dogajanja.

Tretjič zapovrstjo v Pikhali

Ker 10. februar ni bila navadna sobota, temveč pustna, se je pred začetkom dirke odvijalo še tekmovanje za najboljšo masko.

Sledile so kvalifikacijske vožnje. Nato pa dirka na izpadanje po sistemu boljšega časa obeh tekmovalcev. Čeprav se tekmuje na enakem prizorišču in na istem pumptracku, so časi najboljših z dirke v dirko hitrejši. Tokratno je dodatno popestril prihod nekdanjega evropskega prvaka do osem let v disciplini BMX race Miha Čeha, ki je svoje spretnosti in hitrost prikazal v najmnožičnejši starostni kategoriji od šest do deset let.

Najhitrejši po kategorijah

2012 in mlajši – Max Sliško (BSX Racing Team) je slavil že tretjič zapovrstjo, štoparica v finalni vožnji pa se je ustavila pri 9,27 sekunde.
2011 – 2008 – v zelo napetih obračunih je v velikem finalu zmagal Miha Čeh (BSX Racing Team) in za konec postavil čas 6,94 sekunde.
2007 – 2004 – najhitrejši čas, 7,15 sekunde je postavil Gaj Palčnik (BSX Racing Team).
2003 in starejši – padec zmagovalca prvih dveh dirk Tia Ošlaka in sprehod (8,14 sekunde) do prvega mesta za Davorina Malekovića (ŠD Supersnurf).

Skupni vrstni red po treh dirkah

Med najmlajšimi suvereno vodi Max Sliško, ki ima popoln izkupiček – 180 točk, na drugem mestu je s 157 točkami Mara Bella Perič, na tretjem pa Rok Kogler (vsi BSX Racing Team) s 127 točkami.

V kategoriji 2011 – 2008 je s 163 točkami na prvem mestu Mak Breznik Falk (BSX Racing Team), ki ima pred Joštom Ložarjem (KD Rajd) 4 točke prednosti. Na tretjem mestu je s 140 točkami Žan Kogler (BSX Racing Team).

Kategorija 2007 – 2004 – z dvema odpeljanima dirkama in 114 točkami je trenutno vodilni Val Trinle Lampič (BSX Racing Team) in ima 11 točk prednosti pred Oskarjem Ilijevcem (BSX Racing Team).

Med najstarejšimi, kljub padcu v finalu, vodstvo s 174 točkami drži Tio Ošlak (BSX Racing Team).

Fotogalerijo si lahko ogledaš na tem mestu, finalna dirka Luka’s bikes pumptrack lige pa bo 10. marca. 

Naslovna fotografija Pizza Productions

Preberi še:
Luka’s bikes pumptrack liga, 1. postaja
Luka’s bikes pumptrack liga: 2. postaja

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam