11. avgusta 2013

Pogovori z dvema gorskokolesarskima legendama, nekaj novosti za leto 2014, domača delavnica, preizkus dveh gorskih koles in kar nekaj stvari zanimivih za ljubitelje širokih in profiliranih plaščev.

Avgustovska številka revije Bicikel je bolj kot ne gorskokolesarsko obarvana, kar nakazuje že naslovnica. Tematika pa je sledeča:

Osemnajst strani novosti za prihajajočo sezono – v glavnem največji igralci na kolesarskem parketu (Cannondale, Scott, Specialized, Trek …)

Hidravlične zavore v cestnem kolesarstvu.

Intervju z legendo in pionirjem gorskega kolesarstva Tomom Ritcheyem.

Za krmilom z Luko Pibernikom, aktualnim državnim prvakom na cesti.

Pogovor z ustanoviteljem in dolgoletnim urednikom nemške revije Bike, ter očetom kolesarskega festivala na Gardi – Ulijem Stanciujem, pionirjem kolesarskega turizma, ki se loteva velikega projekta TransSlovenija.

Prihaja Soča Outdoor festival, katerega vrhunec bo gorskokolesarski maraton. O trasi maratona in dogajanju med samim festivalom na štirih straneh.

Biciklovci so vozili naslednja kolesa: specialke Look 695,Olympia Karbo Two, Giant Defy Composite Compact in gorski kolesi Scott Spark 940 ter Pinarello Dogma XC 9.9.

Domača delavnica tokrat postreže s sistemi brez zračnic ter namestitvijo ”tubeless ready” plašča.

Za ljubitelje španske Vuelte pa je predstavljen peklenski vzpon na Angliru.

Brez množice kolumn pač ne gre. Šest smo jih našteli.

www.bicikel.com

Na uvodni fotografiji delček kazala, sicer brez letečih koles, a z dvema gospodoma, ki sta v našem športu naredila že ogromno, Tomom Ritcheyem in Ulijem Stanciujem.

Sledite nam