27. februarja 2012

Domača znamka koles po spustu, cesti in 4X zdaj tudi v kros z eno najuspešnejših slovenskih ekip. Vesel s Cultom v Afriko, Lovše bo branil naslov in se poskušal na mednarodni sceni.

Idrijsko-logaška znamka koles Cult (idrijski so začetki, Idrca sta dva od sedanjih družabnikov, sedež pa je v Logatcu) ob 15-letnici obstoja sklepa sodelovanje z drugim najstarejšim in enim najuspešnejših slovenskih mtb klubov, ljubljanskim Uni teamom.

Uni team in Cult sta sodelovanje obelodanila sinoči pred premiero filma Cape Epic 2011 v kulturnem domu v Cerknici.

Od peterice Uni teamovih kolesarjev je doslej znano, kaj bosta letos jezdila najvidnejša dva: Peter Vesel se čez nekaj tednov odpravlja na etapno dirko Cape Epic v Južno Afriko s karbonskim trdakom Cult Naos s 26-palčnimi obročniki; enako, le za kakšno številko večje kolo, bo jezdil aktualni državni prvak v krosu in vzponu Matej Lovše.

O Petrovih načrtih več v naslednji novici o premieri filma. Matej si poleg ubranitve naslova prvaka v krosu želi tudi popraviti ugled slovenskih tekmovalcev na mednarodni sceni in se vidneje uvrščati na mednarodnih dirkah, v svetovnem pokalu in na svetovnem prvenstvu. Matejeva izjava v spodnjem videu.

Po DH, cesti in 4X še XC
“V tekmovalne vode smo se podali s spustaško ekipo MTB Trbovlje in pet let dominirali na domači sceni, prav toliko časa smo uspešno sodelovali s ptujsko Perutnino na cesti,” pravi Uroš Gnezda iz Culta. “Zdaj opremljamo 4X ekipo Črnega trna in čas je, da posežemo v vrh tudi v krosu. Z uni teamom si želimo dolgoročnega sodelovanja, s skupnimi močmi bi radi nadgradili tudi naše tekmovalno kolo.” Tudi nekaj več Uroševih misli je v videu.

29er za 2013?
Cult Naos 2012 je opremljen s komponentami Shimano XTR, vilico Fox, obročniki in kokpitom Easton …
Zaenkrat je tekmovalcem na voljo le Naos, prav s pomočjo Petra in Mateja pa si Cult želi za naslednjo sezono pripraviti tudi konkurenčnega 29-palčnega trdaka.
Naos na cult.si

Uni team bo ZipVit moder
Uni team bodo v sezoni 2012 zastopali: Matej Lovše (elite), Peter Vesel, Dejan Nemeček (oba master) ter v mlajših kategorijah Bine Nemeček in Urban Vesel. Na Matejevega sina bomo morali počakati še kakšno sezono …
Razen Petra na Cape Epicu bodo kolesarji nastopali v modrih dresih z napisom ZipVit. To znamko športne prehrane pri nas zastopa Cult.

Na uvodni fotografiji na odru cerkniškega kulturnega doma Unijeva ekipa in Uroš Gnezda, ki odkriva novega Naosa. Vse fotografije Nejc Vesel/fotovesel.si.


Sledite nam