3. januarja 2015

Spletno mtb zvezdnico iz Maribora na festivalu BOFF v Bovcu srečala ekipa POP TV.

Na nedavno zaključenem festivalu filmov o športih na prostem BOFF v Bovcu je novinar POP TV David Stropnik odkril zgodbo v obliki gorske kolesarke Lindo Paluc, ki je tam predstavljala dva svoja kratka filmčka. Prispevek so objavili sinoči v športu po oddaji 24 ur.

V letu 2014 si je 20-letna Mariborčanka s tremi spretno izdelanimi videi iz kolesarskih parkov, v katerih leti visoko in daleč, zgradila kar lepo globalno prepoznavnost. Skupaj si jih je ogledal že milijon gledalcev.

Pred dirkanjem ima Linda strahospoštovanje, tudi v prispevku za POP TV to prizna, zato verjamemo, da primerjave z dekleti, ki so si ime naredila s tekmovalnimi dosežki – s številko 9 svetovne lestvice UCI v spustu Zarjo Černilogar ali celo z zvezdnicama krosa Tanko Žakelj (UCI št. 2) in Blažo Klemenčič (UCI št. 6) – niti ne išče.

Na 24ur.com se je pojavil komentar, zakaj POP v športnem sporedu objavlja poveličuje netekmovalko. “To ni bil namen prispevka, v povezavi s festivalom BOFF sem želel predstaviti fenomen spletne prepoznavnosti,” pravi Stropnik. “Pred začetkom tekmovalne sezone naredimo še prispevek z Zarjo!” obljublja David.

Netekmovalna tema z mtb.si in pinkbike.com je tako prišla v osrednji slovenski medijski prostor, v šport na 24 ur. Kdor je zamudil prispevek, naj si ga le ogleda na 24ur.com.

Uvodna fotografija: vir POP TV.

Sledite nam