Jošt Ložar, Leatt
Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
13. marca 2021

Jan Porič, eden glavnih predstavnikov znamke Leatt v Sloveniji, je presenetil mladega tekmovalca v BMXu.

Jošt Ložar, mali veliki mož, ki tekmuje za ljubljanski KD Rajd, je včeraj dopolnil enajst let in postal ambasador znamke Leatt Slovenija. V treh letih in pol dirkanja v disciplini BMX race in v dirkah na grbinastih poligonih je osvojil že 47 pokalov in 50 medalj.

Je trikratni državni prvak v disciplini race (2018, 2019, 2020), državni prvak v pumptracku (2020), kralj pumpanja v kategoriji U9 (2019), dvakratni prvak pokala Alpe-Adria BMX (2018, 2019, lani je serija na žalost odpadla). V pokalu Alpe-Adria BMX pa si lasti prav poseben rekord: zmagal je na vseh štirinajstih dirkah sezone, poleg tega pa je ostal neporažen v vseh izločilnih in finalnih vožnjah!

Jan: “Sam sodelujem z Leatt Slovenija več kot osem let. Najprej sem pod njihovim okriljem tekmoval v spustu, sedaj sem njihov ambasador.

Tokrat sem imel čast, da sem presenetil Jošta in mu na dom prinesel komplet zaščitne opreme za otroke ter ga kot najmlajšega ambasadorja znamke povabil v družino Leatt.”

Zdravniška znanost iz J. Afrike

Leatt je južnoafriški proizvajalec zaščitne opreme, ki je svoje znanje in razvoj najprej usmerjal v motokros, kasneje pa so razvili posebno linijo tudi za gorske kolesarje. Ta poleg celotne zaščitne opreme (ščitniki, ovratnice, integralne in navadne čelade, čelade s snemljivo zaščito obraza, rokavice, očala …) ponuja tudi linijo oblačil za moške in ženske.

Na začetku so celotno znanje usmerili v ščitnike vratne hrbtenice. S tem so postali znani, prepoznavni in uspešni, saj so na trg lansirali prvo zaščito vratne hrbtenice z varnostnim certifikatom. Ustanovitelj blagovne znamke je zdravnik in največji poudarek daje testiranju izdelkov in njihovi ustrezni certifikaciji.

Leattovi ščitniki vratne hrbtenice se od drugih razlikujejo po tehnologiji usmerjanja sil, do katerih pride ob padcu. Te s čelade preusmerijo na trup in tako zaobidejo vrat. Dokazano je, da ščitnik do 47 odstotkov zmanjša možnost težjih poškodb vratu.

Ščitniki so prilagojeni tudi za otroke in sicer v velikosti junior. Za najmlajše pa obstajajo obstajajo kompleti, v katerih je ob ščitniku tudi integriran ščitnik trupa.

Jošt Ložar Leatt
Jošt v BMX parku Ljubljana

Tudi za majhne junake

Celotna otroška zaščitna oprema in oblačila so razdeljeni na več različnih velikosti, tako da se za vsakega najde prava velikost. Tudi otroške čelade uporabljajo tehnologijo čelad za odrasle in sicer ‘360° Turbine’, ki ima v notranjosti nameščenih deset inovativnih okroglih vložkov v obliki turbine. Ti so izdelani iz ‘armourgela’, ki absorbira silo udarca, zmanjša pospešek zasuka glave in možganov do 40 odstotkov ter zniža možnost pretresa možganov do 30 odstotkov.

Otroške integralne čelade (full face) so v dveh velikostih: od 51 do 52 cm in od 53 do 54 cm. Ščitniki se delijo na mini in junior. Dresi in hlače so razdeljeni glede na višino otroka in sicer v razponu med 120 in 160 centimetri telesne višine. Otroške rokavice imajo svoje velikosti in sicer od mini (XXS, XS) do junior (S, M, L).

Izdelki Leatt v Sloveniji na motoextreme.si

Foto in video Jan Porič, @porsonmedia

Oglej si še

Nadobudni malčki: Jošt sestavi sanjsko kolo

Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam