Giant mtb ZLIK, Gregor Sikošek
13. februarja 2022

Že tretji vikend zapored so se tekmovalci Giant mtb ZLIK pomerili na najbolj priljubljeni zimski gorskokolesarski seriji. Absolutna zmaga v roke Italijanu.

Tokrat so se ZLIKovci podili okoli Buzeta, kjer so pri lokalnem klubu BK Buzet s pomočjo občine Lanišće in TK Buzet izpeljali še eno odlično dirko Zimske lige Istre in Kvarnerja.

Vas Slum je dobro poznana vsem navdušencm nad športi na prostem, saj prav v tem koncu Istre raste zanimanje za jadralno padalstvo, zmajarstvo, pohodništvo, v zadnjem času pa je opaziti razvoj gorskega kolesarstva in turizma, povezanega s tem športom.

Tekmovalci in tekmovalke so se na XC Slum pomerili na kar 8,9 kilometra dolgem krogu, ki je imel okoli 180 višinskih metrov vzponov. Nič kaj lahek krog se ni obetal. Za najmlajše kategorije so organizatorji Giant mtb ZLIK poskrbeli s 460 metrov dolgim krogom. Prvi trije v absolutni razvrstitvi so bili iz kategorije do 40 let. Zmagal je Daniel Pozzecco, drugi je bil Tomaž Čefuta, tretji pa Luka Grubišić.

Vrstni redi Giant mtb ZLIK

Moške kategorije

U13 – Zmage se je veselil Lenart Dejak (MTB trail center Kočevje). Drugo mesto je osvojil Kristjan Zupanc Anclin (Energijateam.com), tretje mesto si je prigaral Riccardo Zamero (ASDJam’s Bike Team Buja).

U15 – Hannes Wenter (Sunshine Racers ASV Nals) je imel kar nekaj dela z Luko Maksimovičem (Calcit Bike Team), ki je osvojil drugo mesto, na tretje mesto se je uvrstil Joele Tonizzo (ASD Jam’s Bike Team).

U17 – Zmaga je šla v roke Niclasu Pallweberju (Sunshine Racers ASV Nals). Drugo mesto je osvojil Tine Terpin (MBK Črni vrh), tretje mesto pa Lovro Marčelja (BK Crikvenica).

U19 – Pri starejših mladincih je slavil Cristiano Di Gaspero (ASD Jam’s Bike Team Buja). Boj za drugo mesto pa je potekal med Ericom Stipićem (BK Rijeka) in Lorenzom Gabrielem Bisarom (ASD Jam’s Bike Team Buja). Drugo mesto je na koncu pripadlo Stipiću.

U30 – Giacomo Chumetti (ASD Team Velociraptors) je v ciljnem sprintu uspel prehiteti Mirana Kovačiča (Team Granfondo), tretji je bil Andrea Dalla Pria (ASD Team Velociraptors).

U40 – Ne samo najštevilčnejša, tudi najmočnejša kategorija Giant mtb ZLIK. S polnimi tremi prevoženimi krogi in s časom ure, 10 minut in 51 sekund je slavil Daniel Pozzecco. Dugo mesto je z minuto zaostanka osvojil Tomaž Čefuta (ASD Flamme Rouge), tretji je bil Luka Grubišić (Adrenalina MTB Team), ki je zabeležil še minuto in pol slabši čas kot Čefuta.

U50 – Miha Štokelj (Izvir Vipava) si je privozil zmago v drugi najstarejši kategoriji. Drugo mesto je pripadlo Igorju Božiću (Adrenalina MTB Team), tretje pa Mihovem klubskem kolegu Valentinu Simoniču.

50+ – Pri veteranih je slavil Loris Tomat (ASD Valchiaro). Drugo mesto je osvojil Relvis Glavić (BK Novigrad), tretji pa Miran Modic.

Ženske kategorije

U15 W – Sabrina Rizzi (ASD Jam’s Bike Trieste) prvo, Eva Terpin (MBK Črni vrh) drugo in Tajda Šoštarko (Calcit Bike Team) tretje mesto.

U30 W – Jana Pallweber (Sunshine Racers ASV Nals) je najhitreje prevozila vse tri velike kroge in prepričljivo slavila pred Lucrezio Braida (Team XCR ASD) in Dašo Mlakar (MBK Črni vrh).

30+ W – Lara Kocjancic (MBC Trieste) je slavila v najstarejši ženski kategoriji. Na drugo mesto se je zavihtela Gorana Težak (BK Buzet), na tretje pa Mateja Simonič z Izvira iz Vipave.

Otroške kategorije

U7 – Mario Vidaković (Adrenalina MTB Team), Alen Simonić, Matevž Zobec (Izvir Vipava)

U9 – Loren Margetić (BK Grobnik), Emanuel Čović in Mateo Čović (BK Grobnik) so bili najhitrejši trije v kategoriji.

U11 – Zmago si je privozil Jan Horvat (BBK Šišmiš, drugo mesto je osvojil Urban Dejak (MTB trail center Kočevje), tretje mesto je pripadlo Tinetu Mlakarju iz MBK Črni Vrh.

U11 W – Korina Abramović (BBK Team Rodeo) je slavila pred Stefani Štrucelj in Nicole Nižić (obe BK Grobnik).

Vrstne rede najdeš pri uradnem časomerilcu @chiptiming.hr.

Osma preizkušnja Giant mtb ZLIK bo na sporedu že prihodnjo nedeljo, 20. februarja. Dirko, imenovano XC Ježenj, organizira BK MTB Istra Pazin. Prijave so že odprte na prijavim.se.

Giant mtb ZLIK tudi na facebooku.

Na naslovni fotografiji Gregor Sikošek. Fotografija je z dirke XC St. Becich, foto organizator.

Preberi še

Giant mtb ZLIK

Sledite nam