10. junija 2011

Deževne kvalifikacije 4krosa so uspešno prestali Neža Knez, Andrej Bratina in Urban Rotnik. Najhitrejša Labounkova in Graves. Trening spusta je potekal še v suhem vremenu.

Trajalo je dlje časa, kot smo vsi pričakovali – suho vreme namreč. Ravno ob začetku treninga 4krosa je začelo deževati in vse kaže, da bo deževalo tudi preko noči in sobote. Tekmovalke in tekmovalci v 4krosu so tako že izkusili okus mokrega blata, jutri čaka enako še spustaše na treningu in nato še kvalifikacijah.

3 Slovenci v finale
Neža Knez je s povprečno vožnjo v svojem kvalifikacijskem poskusu dosegla 12. čas in se brez težav uvrstila v jutrišnjo dirko na izločanje. Ne čaka jo lahka naloga, saj bodo ob njej na štartni rampi Griffiths, Marth in Marcellini. Črn Trn je na dirko pripeljal 5 fantov, 2 sta se uvrstila v finale. Andrej Bratina je bil 36., Urban Rotnik pa 62. Na papirju ima Bratina lažjo skupino, vendar se lahko v takem vremenu zgodi karkoli. Jakob Malik je zasedel nehvaležno 65. mesto in za las zgrešil finale, Matija Stupar pa 73. Nastop je izpustil Kristjan Medvešček, ki si je za današnji petek zastavil pretežko nalogo. Dopoldne je še pisal maturo, nato pa takoj odpotoval v Leogang. Vendar se nespočit ni pravilno lotil treninga in po seriji zapletov je kvalifikacije raje preskočil.
Najhitrejša sta bila Jared Graves in Romana Labounkova.

Še več Slovencev v spustu
Tudi na progi za spust je bilo danes več naših tekmovalcev, ki so se na treningu spoznavali z novimi odseki proge, po kateri bo prihodnje leto potekalo svetovno prvenstvo. Poleg Nejca Rutarja in Žige Pandurja, bi bosta v dresu Uniorja vozila vse dirke svetovnega pokala do konca sezone, bodo v Leogangu nastopili še Miran Vauh, Miha Halzer, Blaž Hölcl, Peter Mlinar in Vid Kovač, v dirki deklet bo vozila Zarja Černilogar. Barve slovenske ekipe bosta branila še Harry Heath in Maria Michalogianniaki – torej imate več kot dovolj razlogov, da se zapeljete do Leoganga in navijate za naše tekmovalce. Harry ima pravico nastopati v treningu najhitrejših in danes so mu že izmerili prvi čas – z dobrimi 13-imi sekundami zaostanka je bil 45.

Vsi rezultati na strani UCI.

outofbounds.at

Na uvodni sliki Andrej Bratina, foto: Grega Stopar

Sledite nam