7. aprila 2013

Z dirko 3 Camini štart enduro serij Triveneto in SloEnduro. 160 udeležencev, med ženskami zmaga Ane Zupan, okvara favorita Medveščka.

Z dirko 3 Camini (trije dimniki) sta se na pobočjih okrog Katinare nad Trstom danes začeli dve seriji enduro tekmovanj – italijanska Triveneto MTB Enduro Cup in slovenska SloEnduro. Med 177 imeni na štartni listi je bilo kar 89 Slovencev!

Poleg Italijanov in Slovencev so se na štartu znašli še trije Britanci in en Avstrijec. Prav ta, Max Leitsberger, je pet hitrostnih preizkušenj opravil z najboljšim skupnim časom. Najbližje sta mu bila slovenska novinca v enduru – drugouvrščeni Nejc Rutar (prihaja iz spusta) z nekaj manj kot petimi in tretjeuvrščeni Nace Krivonog (prihaja iz krosa) z že več kot 19 sekundami zaostanka.

Nejc je sicer dobil dve “etapi”, Avstrijec le eno, a odločila je razlika v drugi preizkušnji, ki jo je dobil Leitsberger, Rutar pa je bil le peti z več kot 17 sekundami zaostanka. Po eno zmago sta odnesla še lanski zmagovalec Primož Štrancar (skupno 5. in zmagovalec v kategoriji nad 40 let) in Kristjan Medvešček. “Kiko” je bil najhitrejši v prvi preizkušnji, po kateri pa je odstopil zaradi nenavadne okvare, polomljene zaščite prednjega verižnika, pri čemer so drobci plastike prišli v verigo – nerodnost, ki bi se dala ob podrobnem pregledu verjetno celo odpraviti.

V prvo deseterico so se uvrstili še izkušeni Robert Kordež na 6. mesto (zmagovalec pri master 1-2) ter še dva sveža enduro tekmovalca, Peter Mlinar na 7. in Andrej Bratina na 9. mesto.

Ana Zupan je bila najhitrejša dama, Jure Žabjek pa (na 20. mestu absolutno) najhitrejši mladinec.

Naslednja preizkušnja serije Triveneta bo 12. maja, Colli Euganei (Pordenone), SloEndura pa 1. in 2. junija v Gemoni. Ta bo hkrati štela tudi za seriji Triveneto in Superenduro.

Vrstni red – skupno
1. Max Leitsberger (Avt, Union VR) 16:04,69
2. Nejc Rutar (Slo, Rajd Trek/Unior Tools) +4,80
3. Nace Krivonog (Slo, Orbea Geax) +19,36
4. Nicolo Ferrazzo (Ita, Rudy Project) +20,98
5. Primož Štrancar (Slo, Orbea Geax) +27,01
6. Robert Kordež (Slo, Orbea Geax) +41,80
7. Peter Milinar (Slo, Črn trn) +42,71
8. Stefano Toffoleti (Ita, Granzon) +44,63
9. Andrej Bratina (Slo, Črn trn) +56,23
10. Francesco Remoto (Ita, KI.CO.SYS.Cussigh) +1;05,07

Vrstni red – absolutno (PDF)
Vrstni redi – kategorije (PDF)

Vrstni redi, urejeni “po naše” na sloenduro.com

Fotogalerija Vanje Kodermaca

www.360mtb.org
www.sloenduro.com

Na uvodni fotografiji Nejc Rutar, ki je odlično začel v novi disciplini. Foto Vanja Kodermac

Sledite nam