Freestyle zaposluje
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
12. avgusta 2019

Poročilo ekipe Unior/Devinci Factory Racing po predzadnjem kratkem in olimpijskem krosu svetovnega pokala.

Poročilo ekipe Unior/Devinci Factory Racing po predzadnjem kratkem in olimpijskem krosu svetovnega pokala:

Tanja Žakelj 20. v Švici

Zadnja letošnja evropska postaja svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu je prinesla novo spodobno uvrstitev Tanje Žakelj. Na dirki v turistično-športnem centru Lenzerheide je bila 20., pred njo pa sta še dve odločilni dirki sezone.

V soboto so z dirkanjem v Evropi za letos zaključili najboljši kolesarji v spustu, v nedeljo še v olimpijskem krosu. Po dirki v Švici se karavana namreč seli v Severno Ameriko, najprej na svetovno prvenstvo v Kanadi (Mont-Sainte-Anne) in nato še na zaključek finala svetovnega pokala v ZDA (Snowshoe). Tam bo tudi celotna ekipa Unior/Devinci Factory Racing, ki je v nedeljo s Tanjo Žakelj osvojila še eno mesto med prvo dvajseterico.


Tanja v kratkem krosu

Kot smo že navajeni, se je dirkanje začelo v petek s kratkim krosom, ko je Tanja pokazala najboljšo predstavo letos v tej atraktivni disciplini. Stalno se je borila za prvo petnajsterico, na koncu pa povsem izmučena končala na 17. mestu in le za mesto zgrešila boljši štartni položaj na današnji dirki v olimpijskem krosu.

Dirka v Švici je bila hitra in tehnično zahtevna, Tanja pa je že takoj po začetku padla v skupino, ki se je borila za uvrstitev v prvo dvajseterico, in tam ostala bolj ali manj do konca. Je pridobivala, žal pa ne toliko kot pred tednom dni v Val di Sole in na koncu je bila zadovoljna z novim solidnim rezultatom.

Tanja je po dirki povedala: “Za menoj je predzadnja dirka letošnjega svetovnega pokala. Želela sem si kaj več, na koncu pa vendarle med prvih dvajset, kar je soliden rezultat. Preprosto nisem imela pravega dneva, kot je bil v Val di Sole. Vseeno sem se borila, naredila kakšno napako preveč, ampak tudi napake se dogajajo. Kdaj me je to tudi stalo kakšnega položaja. Nimam si kaj očitat, uvrstitev je dobra in jo sprejmem, zdaj pa grem naprej še na svetovno prvenstvo in finale svetovnega pokala.”


V seštevku svetovnega pokala je Tanja ostala na 21. mestu, z dobrim dirkanjem v Ameriki pa se bo lahko brez težav uvrstila v prvo dvajseterico.

www.uniordevinci.com
Instagram @uniordevinci
Facebook @uniordevinci

Fotografije Klemen Humar

Preberi še
Lenzerheide: Velika zmaga Jenny Rissveds
Lenzerheide: Atraktiven kratki kros in dobra predstava Tanje

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam