19. avgusta 2017

Zadnji dan prvenstva v avstrijskem Statteggu sta se med slovenskimi tekmovalci najbolje odrezala Jure Rus in Teo Pečnik.

Evropsko prvenstvo mladih v krosu je z današnjim dnem zaključeno. Naslova sta pri dečkih in deklicah osvojila Avstrijka Katharina Sadnik in Italijan Gioele Solenne, pri mladincih in mladinkah pa Harriet Harnden in Charlie Aldridge, oba iz Velike Britanije.

S sklepnim delom letošnjega evropskega prvenstva – tekmo v krosu – se je zaključil še 5. tekmovalni dan. Dnevno slavo je pri U15 osvojila Avstrijka Katharina Sadnik in Italijan Gioele Solenne, pri U17 pa Norvežanka Helene Marie Fossesholm in Danec Markus Heuer. Proga je bila enaka kot tista v sredo, le da je bila danes bolj suha.

Današnje uvrstitve slovenskih tekmovalcev

Pri deklicah je bila danes Daša Mlakar 35., 55. je bila Nuša Moroz. Pri dečkih je bil Jure Rus 28., Miha Smrdel 42., Nace Gnezda 51., Luka Janežič je končal na 77. mestu.

Pri mlajših mladinkah je bila Tamara Homar 32., 36. je bila Ana Janežič. Naš najboljši mlajši mladinec je bil Teo Pečnik na 30. mestu, sledil je Blaž Žle kot 61., 89. je bil Jakob Smolnikar, 93. Jakob Klemenčič, 95. Matic Kranjec Žagar in 100. Jaka Starman.

Rezultati po petih dneh dirkanja so sledeči:

Deklice U15
1. Katharina Sadnik (Avstrija)
2. Noemi Plankensreiner (Italija)
3. Aneta Novotna (Češka)

37. Daša Mlakar
48. Nuša Moroz

Dečki U15
1. Gioele Solenne (Italija)
2. Filippo Agostinacchio (Italija)
3. Matyas Fiala (Češka)

34. Jure Rus
48. Miha Smrdel
50. Nace Gnezda
70. Luka Janežič

Dekleta U17
1. Harriet Harnden (Velika Britanija)
2. Tamara Wiedmann (Avstrija)
3. Marie Helene Fossesholm (Norveška)

37. Ana Janežič
42. Tamara Homar
78. Nika Dečman

Fantje U17
1. Charlie Aldridge (Velika Britanija)
2. Markus Heuer (Danska)
3. Janis Baumann (Švica)

33. Teo Pečnik
57. Jakob Klemenčič
77. Blaž Žle
85. Jakob Smolnikar
96. Matic Kranjec Žagar
106. Jaka Starman

Teden dni dirkanja za mlajše zagotovo ni mačji kašelj, a je vzpodbudno, da si pridobijo izkušnje tudi v takšnem načinu tekmovanja. Rezultati naših so odraz trenutnega stanja, zagotovo pa se z dobrim delom v prihodnosti le-to spremeni na bolje. Evropsko prvenstvo za mlade se z naslednjim letom poslavlja s klasičnega prizorišča v Statteggu, nadomestila naj bi ga Italija.

Po dirki so povedali

Teo Pečnik: “Danes sem po celem tednu naporov čutil izjemno utrujenost. Startal sem nekoliko slabše, v ozadju, v klanec pa sem nato pridobival pozicije. Sledil je padec v prvem krogu, ki me je nekoliko vrgel iz tira. Padec se je ponovil tudi naslednji krog, a sem se vseeno proti zaključku tekme prebil v prvo petindvajseterico. Na žalost mi je takrat veriga padla z verižnika in ponovno sem izgubljal na času. S tekmo nisem zadovoljen, saj sem prepričan, da sem sposoben priti višje.”

Jakob Klemenčič: “Danes sem imel od tekme velika pričakovanja. Štartal sem dobro, uvodni krog sem končal okoli 40. mesta. Po tem je prišla velika kriza, ki ni minila vse do konca tekme. S pomočjo navijačev sem nekoliko lažje zaključil današnji kros, je bila pa to verjetno ena mojih najslabših tekem do sedaj.”

Spletna stran prvenstva

Preberi še:
Evropsko prvenstvo mladih – četrti dan
Evropsko prvenstvo mladih – tretji dan
Evropsko prvenstvo mladih – drugi dan
Evropsko prvenstvo mladih – prvi dan

Uvodna fotografija je s štarta deklet, foto Polona Pečnik

Sledite nam