Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
11. maja 2014

Koliko in kje kolesarimo, kaj iščemo, so nam prepovedi kaj mar? Izsledke so v petek predstavili v Slovenj Gradcu, zdaj so na spletu.

V petek so v Slovenj Gradcu objavili rezultate raziskave o korskem kolesarjenju v naravnem okolju v Sloveniji. V marcu sta jo opravila Peter Zajc in Nejc Berzelak, anketo smo predstavili tudi na mtb.si.

O vsebini največ pove podnaslov raziskave: navade, značilnosti voženj in razumevanje problematike kolesarjenja v naravnem okolju pri slovenskih gorskih kolesarjih.

Kakšne izkušnje iščemo na gorksem kolesu, zaradi prepovedi kolesarimo kaj manj? Na takšna in podobna vprašanja sta odgovore iskala Peter in Nejc.

Takole v uvodu, povezava na rezultate pa na dnu:

Urejanje odnosov in aktivnosti različnih deležnikov v prostoru naj bi temeljilo na objektivnih podatkih in argumentih. Vendar neredko zaradi pomanjkanja objektivnih podatkov, tudi v strokovnih krogih, argumentiranja temeljijo na subjektivnih, včasih emocionalnih ocenah in na načelu previdnosti.

Zakonodaja, organizacijski in finančni vložki javnega ter zasebnega sektorja v urejanje gorskega kolesarjenja v Sloveniji ne sledijo rasti popularnosti gorskega kolesarjenja v Sloveniji ter trendom v kolesarskem turizmu v tujini. To se odraža tudi v pomanjkanju strokovne in znanstvene literature s področja gorskega kolesarjenja.

Avtorja sta želela s pričujočo raziskavo delno pripomoči k objektivnejšim podatkom v razpravi o urejanju gorskega kolesarjenja kot aktivnosti v naravnem okolju ter podati informativen vpogled v navade, značilnosti voženj in razumevanje problematike kolesarjenja v naravnem okolju pri slovenskih gorskih kolesarjih.

Objava na odprimopoti.blogspot.com

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam