8. avgusta 2019

Po včerajšnjem deževju je bila danes proga svetovnega pokala v Švici skoraj čisto suha, a vseeno neizprosna do vzmetenja in pnevmatik.
Finn Iles (Specialized Gravity)se na treningu napadalno spusti po resnično divji švicarski progi svetovnega pokala. Po včerajšnjem deževju skoraj čisto suha podlaga, a vseeno neizprosna do vzmetenja in pnevmatik. No, mlademu Illesu je šlo skoraj brez napak.

Na današnjem merjenju časov je bil pri moških najhitrejši Troy Brosnan (Canyon Factory Downhill Team), njegov čas 2:57,339, manj kot dve desetinki zaostanka je nanizal Danny Hart (Madison Saracen Factory team), tretji je bil Dean Lucas (Scott Downhill Factory), ki je zaostal 2,415 sekunde. Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing) je v dolino pripedaliral kot 49.

Pri dekletih je bila najhitrejša vodilna v svetovnem pokalu Tracey Hannah (Polygon UR), Monika Hrastnik (Dorval AM) je imela tretji čas. Med mladinci je najboljši čas zabeležil Kye A’Hern (Canyon Factory Downhill Team), Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team) je bil sedmi.

Preberi / oglej si še
Lenzerheide: Po progi z Benom in Finnom
Ta vikend: Svetovni pokal se seli v Švico

Sledite nam