27. avgusta 2012

Žiga Pandur zmagovalec na spustu v Brašovu (UCI C1) pred Nejcem Rutarjem in Pojakom Jodkom. Slavili pa so tokrat malce drugače.

Ekipi Unior Tools Team se je izplačala pot do Brašova v Romuniji na mednarodno dirko v spustu prve kategorije UCI. Žiga Pandur je v veliki vročini dobil sobotni finale, Nejc Rutar je bil drugi. Konkurenca res ni bila številčna, a ob tekmecih iz Velike Britanije, Poljske, Avstrije, Hrvaške … vendarle pestra. Od Slovencev je nastopil še Boštjan Volf (Supersnurf Giant) in zasedel 8. mesto. Članica Supersnurfa Andrea Radačić je nastopila v dresu hrvaške reprezentance in zasedla drugo mesto.

Takole sta po dirki povedala oba Uniorjeva tekmovalca

Nejc: “Vesel sem, da sem po dveh neuspelih finalnih vožnjah na državnem prvenstvu in svetovnem pokalu v Franciji ponovno sestavil dobro vožnjo. Dobra proga in vzdušje!”

Žiga: “Obrestoval se je počitek na morju in kakšna dirka manj, sem v dobri formi in pripravljen na svetovno prvenstvo. Zadovoljen sem z vožnjo in seveda z rezultatom. Izjemno dobra dirka s stališča organizacije in proge.”

Romunija sicer nima veliko licenciranih tekmovalcev, scena pa je močna in tudi hitra. Kot se vidi s fotografij in videa (na dnu), je bilo vzdušje na dirki odlično.

Po dirki se je vrsti tujih tekmovalcev z vsemi Slovenci vred pripetil neljub dogodek. Po zastrupitvi z vodo so si prislužili prenočevanje na infuziji v bolnišnici.

Vrstni red finala

moški elite
1. Žiga Pandur (Slo, Unior Tools Team) 3:58,51
2. Nejc Rutar (Slo, Unior Tools Team) +3,42
3. Maciej Jodko (Pol) +10,62
4. Gareth Berwin (VB) +10,88
5. Markus Planitzer (Avt) +12,13
6. Robert Williams (VB) +12,69
7. George Belk (VB) +13,92
8. Boštjan Volf (Slo, Supersnurf Giant) +15,26
9. Radu Ianoiu-Hangan (Rom) +22,20
10. Berislav Topol (Hrv) +27,39

ženske
1. Ilinda Evtimova (Bol) 5:46,17
2. Andrea Radačić (Hrv, Supersnurf) +21,53

Vrstni redi

Na uvodni fotografiji zmagovalec Žiga Pandur. Foto Radic Zoltan.

Video Žigovega prihoda v cilj

Sledite nam