Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
8. julija 2017

Nor dan v Švici – dva Uniorjeva spustaša v prvi deseterici!!!

Rudy Cabirou osmi in Jure Žabjek deseti! Najboljši osebni rezultat vseh časov, najboljši ekipni uspeh v spustu, nov mejnik slovenskega gorskega kolesarstva in nasploh nor dan v švicarskih Alpah! Vrhunski rezultat ekipe Unior Tools Team je dopolnil Taylor Vernon s 34. mestom.

Odlični rezultati na preteklih dirkah svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu ter vrhunski časi na včerajšnjih kvalifikacijah so seveda dvignili apetite, a tega, kar se je zgodilo danes, ni pričakoval nihče. Še posebej zato, ker je proga v švicarskem centru Lenzerheide zelo nepredvidljiva in tekmovalci težko najdejo prave občutke.


Edino pravo merilo je čas, ki se izriše na zaslonu ob prečkanju ciljne črte in v primeru tekmovalcev ekipe Unior Tools Team so bili časi izredno dobri. Ko je prišel Jure Žabjek v cilj, je bil tretji in takoj je bilo jasno, da je dosegel novo vrhunsko uvrstitev.

A na papirju boljši tekmovalci za njim so imeli svoje težave ali pa enostavno niso bili dovolj hitri in Jure je začel lepo napredovati po lestvici. Med drugim ga je prehitel sotekmovalec v Uniorjevi tovarniški ekipi, Francoz Rudy Cabirou, ki je branil deseto mesto z včerajšnjih kvalifikacij.

Tudi Rudy je vozil fantastično in oba sta prišla do vrhunskega rezultata – Rudy je bil 8., Jure 10. Za oba je to najboljši dosežek v svetovnem pokalu v gorskem kolesarstvu, oba skupaj pa sta zaslužna tudi za najvišjo uvrstitev ekipe Unior Tools Team – v točkovanju ekip je bila šesta.


Rudy Cabirou. Z današnjim osmim mestom se je v skupnem seštevku povzpel na 16. mesto!

Jure Žabjek

“Ne vem, kaj naj rečem, sem brez besed. Niti predstavljal si nisem, da bom na tej progi končal s takšnim rezultatom. Težko najdem besede, s katerimi bi lahko opisal občutke po tem dosežku. Finalna vožnja mi je res uspela, z eno majhno napako, a drugače sploh ne gre. Zdaj so vse težave pozabljene in se mi zdi, da sem imel odličen vikend,” je povedal Jure s svojo značilno mirnostjo, a čustev tokrat ni mogel skriti.


Jure Žabjek je v skupnem seštevku petih letošnjih dirk na 14. mestu!

Danes so bile razmere na progi nekoliko boljše, saj je nočni naliv poskrbel, da je bilo na progi malo manj prahu – tega je bilo v teh vročih in suhih dneh toliko, da so organizatorji dejansko pometali progo! Vsi tekmovalci so tako dosegali nekaj sekund boljše čase, najboljši so šli tudi pod mejo treh minut. Jure je znova dokazal, da se znajde na vsakem terenu: “Težko rečem, da je kaj bistveno drugače kot v prejšnjih sezonah. Mogoče samo kilometrina, hkrati pa sem tudi sproščen v tej odlični ekipi in to je prava formula.”

Foto Klemen Humar

Preberi še:
Lenzerheide: Dve desetki v finalu spusta!Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam