Lenzerheide, Monika Hrastnik
8. julija 2022

Kvalifikacije za četrto dirko svetovnega pokala v spustu v domeni Francoza, Švicarke, Britanca in Britanke. Jutrišnji finale bo zelo zanimiv!

Proga STRAIGHTline, ki so jo oblikovali in zgradili s pomočjo ekipe Trailworks, pri gradnji pa jim je svetoval tudi legendarni Steve Peat, je letos doživela nekaj sprememb. 2,5 kilometra dolga, izredno hitra proga, ki je polna tehničnih odsekov in spektakularnih skokov, je magnet za gledalce.

Moški: Pet Francozov med najhitrejšimi desetimi

Amaury Pierron (Commencal / Muc-Off by Riding Addiction) je bil s časom 2 minuti, 52 sekund in 4 desetinke za 0,277 sekunde hitrejši od Američana Dakotaha Nortona (Intense Factory Racing) in za 0,371 sekunde od rojaka Loisa Vergierja (Trek Factory Racing DH). Ob odsotnosti Jureta Žabjeka (okrevanje po poškodbi) je bil na startu kvalifikacij le Žak Gomilšček (Unior – Sinter Factory Racing), ki je s časom 3 minute, 7 sekund in 8 desetink osvojil 97. mesto in tako ne bo nastopil v jutrišnjem finalu.

Ženske: Camille gre na vse ali nič

Švicarka Camille Balanche (Dorval AM Commencal) ima očitno pripravljen recept za zmago. Po najboljšem času v kvalifikacijah in zmagi na tretji dirki svetovnega pokala v Leogangu je tudi v Lenzerheideju pokazala zobe. Najboljši čas kvalifikacij je znašal 3 minute, 18 sekund in 9 desetink. Drugo mesto je s 4,6 sekunde zaostanka osvojila Francozinja Myriam Nicole (Commencal / Muc Off by Riding Addiction). Odlično tretje mesto je osvojila aktualna evropska prvakinja Monika Hrastnik (Dorval AM Commencal), ki je zaostala dobrih sedem sekund.

Monika Hrastnik po kvalifikacijah:

“Res zakon, da sem med prvimi tremi v kvalijih. Bila sem presenečena, ker sem naredila kar precej napak, ampak čas je bil očitno vseeno dober.

Vesela sem, da imam letos tudi v Švici podporo od domačih.

Proga se je že precej uničila, upam da ostane suho, čeprav je kar ‘loose’. Jutri gas na še eno tako furo!”

Mladinci: Williams je v zmagoviti formi

Jordan Williams (Madison Saracen Factory Team) je po včerajšnjem prvem času na uradnem merjenju časov tudi danes dokazal, da ima v nogah več dinamita od konkurence. Na drugo mesto se je uvrstil aktualni svetovni prvak Kanadčan Jackson Goldstone (Santa Cruz Syndicate), ki je za najhitrejšim časom, ki je znašal 2 minuti, 58 sekund in 7 desetink, zaostal za pičlih devet stotink! Na tretje mesto se je uvrstil Nemec Henri Kiefer (Canyon Collective FMD). Slednji je zaostal 2,3 sekunde.

Mladinke: Britanka na krilih Leoganga

Phoebe Gale (Canyon Collective FMD), zmagovalka zadnje dirke svetovnega pokala, je bila najhitrejša v razvrstitveni vožnji mladink. S časom 3 minute, 35 sekund in 5 desetink je bila kar 3,2 sekunde hitrejša odZmagovalke prvih dveh letošnjih preizkušenj, Kanadčanke Gracey Hemstreet (Norco Factory Team). Na tretje mesto se je z zaostankom sedmih sekund uvrstila Novozelandka Jenna Hastings (Pivot Factory Racing).

Vrstni redi kvalifikacij

Jutri prenos v živo na Red Bull TV. Start ženske preizkušnje ob 12. uri in 25 minut.

Naslovna fotografija Jey Crunch @crunch724

Preberi še

Ta vikend: Svetovni pokal se nadaljuje v Švici

Sledite nam