7. julija 2017

V kvalifikacijah spusta za svetovni pokal pri moških Aaron Gwin, pri dekletih Rachel Atherton pri mladincih Cougoureux. Odlično tudi UTTjev Rudy Cabirou.

Na kratki, le dober kilometer in pol dolgi suhi in prašni progi v švicarskem Lenzerheideju, sta se v kvalifikacijah spusta za svetovni pokal najbolje odrezala Rachel Atherton in Aaron Gwin. Odlična tudi Jure Žabjek in Monika Hrastnik.

Moški

Američan Aaron Gwin (THE YT Mob) ne pozna bolečine. Kljub nekaj šivom, ki jih je po včerajšnjem padcu na treningu dobil na koleno, je danes mojstrsko odpeljal kvalifikacije in dosegel prvi kvalifikacijski čas. Štoparica se je ustavila pri 3:00.889. Sekundo in nekaj več kot dve desetinki je zaostal zmagovalec Andore Troy Brosnan (Canyon Factory Racing DH), 6 desetink zaostanka za Avstralcem si je privozil vodilni v svetovnem pokalu Južnoafričan Greg Minnaar (Santa Cruz Syndicate). Miranu Vauhu (KK Črn Trn) se kvalifikacijska vožnja ni posrečila in je končal na 134. mestu.

Gwinov včerajšnji trening, ki se je končal s padcem in nadaljeval z obiskom pri zdravniku.

Unior Tools Team

Vrhunska predstava Rudyja Cabirouja, ki si je z zaostankom 7 sekund in pol privozil 10. kvalifikacijski čas. Jure Žabjek je bil triindvajseti (+10.067) , Taylor Vernon je bil 60. (+14.475), Žiga Pandur pa se je uvrstil na 82. mesto (+18.089) in je bil žal prepočasen za finale.

Dekleta

Rachel Atherton (Trek Factory Racing) je z divjo progo opravila suvereno in tekmicam pokazala, da se po poškodbi vrača v staro formo. Na drugem mestu je kvalifikacije končala zmagovalka dirke v Andori Myriam Nicole (Commencal – Vallnord), ki je zaostala skoraj 9 desetink sekunde. Na tretje mesto se je s skoraj 1,3 sekunde zaostanka uvrstila vodilna v svetovnem pokalu Tracey Hannah (Polygon UR).

Monika Hrastnik (KK Črn Trn) je po vmesnih časih sodeč zelo hitro odpeljala spodnji del proge, saj si je od drugega vmesnega časa privozila le dobro sekundo in pol zaostanka, skupni zaostanek 10 sekund in 9 desetink pa je zadoščal za odlično osmo mesto!

Mladinci

Najhitrejši čas kvalifikacij je postavil Francoz Sylvain Cougoureux (Les Gets Intense Team). Na drugo mesto se je z dobro sekundo zaostanka končal Britanec Joe Breeden (Intense Racing UK), tretji pa je bil Kanadčan Finn Iles (Specialized Gravity), ki je zaostal skoraj štiri sekunde.

Finale bo v soboto – za članice z začetkom ob 13. in za člane ob 14. uri.

Vrstni redi

Prenos dirke jutri na redbull.tv.

Naslovna fotografija z Moniko Hrastnik z lanskega finala na istem prizorišču. Foto Klemen Humar

Sledite nam