Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
10. marca 2019

Nekaj manj kot 400 nastopajočih na uvodu v slovensko gorskokolesarsko tekmovalno pomlad.

Kras nikoli ne razočara. In rahla burja tudi ni razlog za slabo voljo. Na Primorskem je ta čas že skoraj pomlad, no vsaj v primerjavi s celino, po mračni in vlažni zimi končno lahko zadihaš s polnimi pljuči, pa čeprav le na okoli desetih stopinjah.

“Gran fondo“ je lepo organiziran. Trasa je bila dobro označena, s kar nekaj redarji na kritičnih točkah in tudi after party je bil na nivoju. To, sicer po šestih letih ni nič novega, a vseeno ni samoumevno. Entuziazma ni zmanjkalo in to kljub pomanjkanju podpore s strani institucij.

Prva letošnja

Danes se je zbralo veliko število udeležencev, 389 kolesarjev na sedmi izvedbi. V cilj štirideset kilometrskega kroga z 850 višinskimi metri vzponov je najhitreje prikolesaril Rok Naglič (Calcit bike team), drugi je bil Diego Cargnelutti (Pavanello racing team), tretji pa David Ivartnik (Energijateam.com).

Naglič in Cargnelutti sta se večje skupine, ki je do takrat vozila skupaj, otresla po Cerju in skupaj prišla do vzpona na Mirenski grad. Tu je imel Naglič največ moči in je v cilj prišel z desetimi sekundami prednosti.

Tudi pri ženskah je šlo prvo mesto v Slovenijo. Najhitrejša je bila Vita Movrin pred klubsko kolegico Tamaro Homar (Energijateam.com), tretja je bila Natalija Anderluh (BikeRepublic).

Izjavi najhitrejših

Rok: “Včeraj sem še vozil cestno dirko v Poreču in jo tudi končal. Moram povedati, da ni bilo lahko, a sem zelo zadovoljen. No, to je bila 3 ure in 20 minut dolga aktivacija za Kras in na začetku sem imel malo trde noge. A ko sem se razvozil, je letelo. Cargnelutti se me je držal do zadnjega vzpona, nato pa sem naredil manjšo razliko in jo zadržal do cilja. Čez 14 dni v Vrtojbi bo precej težje.”

Vita: “Že od začetka sem potegnila in se vozila v moški družbi. Imela sem kar močno skupino, zato je letelo. Cilj je bil kaj najhitreje in s polno močjo odpeljati dirko, saj kaj drugega kot zmaga med ženskami ni prišlo v poštev. Zadovoljna sem s šestdesetim mestom v absolutni razvrstitvi.”

Čez štirinajst dni bo v Vrtojbi “mali svetovni pokal” in naši tekmovalci bodo imeli precej več dela, da se dokažejo tudi v elitni konkurenci. A po videnem sodeč so v dobri formi in se bodo lahko kosali z močno mednarodno konkurenco.

Vrstni redi 

Bogato fotogalerijo Bogdana Čučiča najdeš na tem mestu.

Na naslovni fotografiji Cargnelutti, Gregor Dimic (šesto mesto absolutno) in zmagovalec Naglič. Foto Bogdan Čučič

Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam