10. junija 2017

Pred jutrišnjo dirko so prva mesta zavzeli Aaron Gwin, Tracey Hannah in mladinec Matt Walker. Odlične kvalifikacije za Jureta Žabjeka, Moniko Hrastnik in Rudija Pintarja.

Leogang, prizorišče tretje dirke svetovnega pokala v spustu, je postregel z odlično predstavo treh slovenskih predstavnikov. Jure Žabjek (Unior Tools Team) je s štartno številko 25 dosegel 15. čas kvalifikacij! Monika Hrastnik (Črn trn) je v Leogang prišla po novo zelo dobro uvrstitev in že 8. kvalifikacijski čas je nakazal na to, da bo tudi jutri dala vse od sebe. Tu je še Rudi Pintar, ki je med mladinci kot član nove slovenske ekipe Sinter Brakes dosegel 17. čas.

Moški

Trikratni zmagovalec Leoganga Američan Aaron Gwin (The YT Mob) je bil najhitrejši v kvalifikacijah. Na drugem mestu je za 2,248 sekunde prehitel zmagovalca Fort Williama, Južnoafričana Grega Minnaarja (Santa Cruz Syndicate), na tretje mesto je z 2,9 sekundnim zaostankom prišel Avstralec Troy Brosnan (Canyon Factory Racing DH).

Jure Žabjek (Unior Tools Team) je s 15. mestom v kvalifikacijah napovedal, da vikend v Fort Williamu ni bil naključje in je v Leogang prišel po še boljši rezultat. Na 15. mestu je za Gwinom zaostal 8 in pol sekund. Žiga Pandur (Unior Tools Team) je z zaostankom dobrih 16 sekund dosegel 78. kvalifikacijski čas. Miran Vauh (KK Črn trn) je zasedel 103. mesto z zaostankom 19,9 sekunde.

Dekleta

Ob odsotnosti Rachel Atherton, je vlogo prve favoritinje prevzela Avstralka Tracey Hannah (Polygon UR). Kvalifikacije je dobila pred Britankama. Na drugo mesto z 2,4 sekunde zaostanka Tahnee Seagrave (Transition Bikes / FMD Factory) in tretje Manon Carpenter (Radon Factory DH Team), ki je zaostala za 6 sekund. Odlično je kvalifikacije odpeljala tudi Monika Hrastnik (KK Črn trn), ki je končala na 8. mestu z zaostankom 14 sekund in pol.

Mladinci

Britanec Matt Walker (Madison Saracen Factory) je najhitreje opravil s progo v Leogangu. Njegov kvalifikacijski čas se je ustavil pri 3:20.852. Sekundo in pol zaostanka je pridelal Kanadčan Finn Iles (Specialized Gravity), na tretje mesto pa se je s skoraj 6. sekundami prebil Britanec Kaos Seagrave (Transition Bikes / FMD Factory). Na svoji prvi veliki dirki in v novi ekipi je bil kvalifikacijski čas Rudija Pintarja (Sinter Brakes) dovolj za odlično 17. mesto. Zaostanek pa 14,774 sekunde.

Vrstni redi

Uvodna fotografija Klemen Humar

Preberi še:
Pregled proge v Leogangu
Ta vikend: Svetovni pokal v spustu se nadaljuje v Leogangu

Sledite nam