3. junija 2017

Greg Minnaar in Rachel Atherton najhitrejša v kvalifikacijah pred jutrišnjim finalom druge dirke svetovnega pokala v spustu. Najhitrejši Slovenec Jure Žabjek.

Težko pričakovane kvalifikacije druge dirke svetovnega pokala v spustu, katere finale bo jutri, so bile srečne za rekorderja po zmagah na tej progi – Južnoafričana Grega Minnaarja in za nepremagljivo Britanko Rachel Atherton. Najhitrejši Slovenec Jure Žabjek na 43. mestu.

Moški

Ali Greg Minnaar lahko svojim šestim zmagam na tem prizorišču jutri doda še sedmo? Bil je namreč najhitrejši v kvalifikacijah in drugouvrščenega, svojega klubskega kolega Francoza Lorisa Verigerja (oba Santa Cruz Syndicate) prehitel za dve sekundi. Tretji je bil Avstralec  Jack Moir (Intense Factory Racing), ki je bil počasnejši za 4 sekunde. Vsi trije so že opremljeni z novim spustaškim trendom – 29-palčnimi kolesi.

Aaron Gwin je zasedel (The YT Mob) 5. mesto, Danny Hart (MS Mondraker Team) je bil sedmi. Zmagovalec Lurda Alexandre Fayolle (Polygon UR) je zasedel 34. mesto.

Najhitrejši med slovenskimi predstavniki je bil Jure Žabjek, ki je zasedel 43. mesto in zaostal 18,474 sekunde. Žiga Pandur (oba Unior Tools Team) se je pripeljal do 56. mesta. Oba sta se zanesljivo uvrstila v jutrišnji finale!

Vrstni redi 

Dekleta

Brez posebnih presenečenj pri dekletih. Na prvo mesto z dobrimi 13 sekundami prednosti pred Avstralko Tracey Hannah (Polygon UR) se je kvalificirala Rachel Atherton (Trek Factory Racing), ki je postavila čas 5:29:322. Na tretje mesto se je z dvajset in pol sekundami zaostanka uvrstila Francozinja Myriam Nicole (Commencal -Vallnord).

Vrstni redi 

Mladinci

Finn Iles (Specialized Gravity) ni nepremagljiv. Danes je z dobrimi desetimi sekundami zaostanka osvojil tretje mesto. Na drugem mestu je končal Britanec Matt Walker (Madison Saracen Factory) s 7 in pol sekundnim zaostankom za zmagovalcem kvalifikacij Sylvainom Cougeroueuxom (Les Gets Intense Team).

Vrstni redi

Sledi še poročilo ekipe Unior Tools Team.

Uvodna fotografija Klemen Humar. Na njej pa lanskoletni zmagovalec Greg Minnaar.

Finalni obračun lahko spremljaš jutri na redbull.tv.

Preberi še:
Ta vikend: Dvojni program v Ft. Williamu

Sledite nam