3. aprila 2012

Kabinska žičnica in Poletni park na Krvavcu od 12. maja. Letos še z otroškim mini mtb parkom. Vabilo graditeljem za sodelovanje pri gradnji in urejanju legalne proge pod gondolo!


Poletni park Krvavec
bo tudi letos, od 12. maja dalje, ponujal kup športne zabave za družine in tudi malo bolj divje posameznike. Kolesarskemu delu ponudbe z manj zahtevno progo ob sedežnici Tiha dolina se bo letos reklo Scott kolesarski park. Proga je že na novo urejena, prekrita z novo plasjo peska čaka prve kolesarje.
Ponudbi bodo dodali otroški kolesarski park, v katerem bodo najmlajši imeli na razpolago 6 mtb koles z zaščitno opremo, na začetek mini progice z zemeljskimi in lesenimi objekti jih bo peljal tekoči trak.

Poleg kolesarske ponudbe bodo tu zopet pustolovski park, spust z gorskimi karti in skiroji, plezalni stolp, trampolin, slackline, frizbi golf (ne, ne manjka vejica vmes), lokostrelstvo in spust s tubo.

Sezona bo predvidoma trajala do 7. oktobra, visoka sezona z obratovanjem od četrtka do nedelje pa bo od 23. junija do 2. septembra. Prej in potem bo park deloval le ob koncih tedna in praznikih.
Kabinska žičnica pa že od 12. maja začne obratovati vsak delovni dan od 7. do 14. ure, ob vikendih od 8. do 18. ure. Med visoko sezono bo delovanje med tednom daljše za tri ure.

Cene vozovnic in vstopnic
Vse najdete v ceniku, omenimo le vozovnico za kolesarski park, ki za dan stane 18 evrov, le za kabinsko žičnico 16 evrov, sezonska kolesarska pa je naprodaj za 170 evrov. Vse kolesarske vozovnice omogočajo neomejeno število voženj s kabinsko žičnico, v času delovanja poletnega parka pa (razen tiste za 16 evrov) tudi s štirisedežnico Tiha dolina.

Kar nas pripelje do teme iz naslova. Od zgornje do spodnje postaje kabinske žičnice je edina legalna pot za spust s kolesom še vedno cesta. RTC Krvavec lahko čudno gledamo, ker že toliko let prodaja vozovnice za nekaj prepovedanega (saj ne mislijo, da se kolesarji spuščajo po cesti, kajne). Lahko pa jim vseeno damo nekaj priznanja za trud za legalizacijo bolj direktne poti v dolino.

Legalizacija in vabilo graditeljem

RTC Krvavec in podjetje MTB park Gorazda Stražišarja, ki upravlja kolesarski del ponudbe, se trudijo urediti in legalizirati kolesarsko progo pod gondolo. Želijo si urediti progo, ki bo bolj uporabna za širši krog gorskih kolesarjev, z obvoznimi potmi, serpentinami in bandami preko strmih delov. Spust v dolino bo tako trajal dlje, bo varnejši, bolj uživaški in lažje prevozen v mokrih razmerah. Po dežju je zdaj zaradi nekaterih strmih odsekov preko korenin in drseče podlage proga zelo zahtevna in nevarna.
Tekmovalcem v spustu, ki jim je krvavška proga odličen trening poligon, bodo seveda ostale strme linije.
Širok krog uporabnikov je seveda stvar ekonomije in od bolje delujočega parka bodo imeli več tudi zahtevnejši uporabniki.

“S planinci smo načeloma dogovorjeni, da se planinska pot na dveh mestih premakne in na novo markira. Tako bo na celotni trasi ločena od kolesarskih linij,” pravi Stražišar. “Na nekaterih mestih, kjer se poti preveč približata, bomo poti ločili fizično, z lesenimi ograjami. Kolesarske linije bodo označene in markirane, vožnja izven tega območja pa ne bo dovoljena,” nadaljuje Gorazd.

Občina kot pogoj za umestitev kolesarske proge v prostorski plan in tako približanje legalizaciji postavlja pogoj, da bo trasa speljana izven vodovarstvenega območja,

Na hribu je kar nekaj ekip, ki gradijo proge. Stražišar: “To so izjemni entuzijasti, ki gradijo in skrbijo za proge. Pomagali jim bomo z orodjem in z vozovnicami. A nekaj linij, ki so zdaj v uporabi, bomo morali zapreti in odstraniti objekte. To je pogoj za legalizacijo.”

Krvavec tako zdaj vabi vse graditelje, da se jim pridružijo. “Poskušamo sklicati sestanek z vsemi graditelji, ki delujejo na progi, saj bi jih radi usmerili, kje naj delajo, da ne bo šel njihov trud v nič, če bodo njihove kreacije izven načrtovane legalizirane trase. Kot rečeno bi jim radi tudi pomagali z orodjem in vozovnicami. Pozivam jih, naj se obrnejo name, da lahko v čim krajšem času skličem sestanek,” vabi Gorazd in dodaja, da je sodelovanje in razumevanje uprave Krvavca skupaj z vsemi zaposlenimi izjemno.

Graditelji Gorazda dobite na emailu ali telefonu 041 677 569

Poletni park na rtc-kravec.si

Uvodna fotografija je iz spodnjega predstavitvenega filmčka poletnega parka s Porsonom v glavni vlogi (in Gorazdom na skirci)

Sledite nam