10. julija 2019

V Šentlenartu v videmski pokrajini je v soboto namočilo glineno podlago na trasi. Najhitrejša Davide Dalpian in Olesia Ronzon, tudi skupna zmagovalca v seriji Triveneto Enduro MTB.

Nedeljska šesta preizkušnja serije SloEnduro 4Fun v San Leonardu/Šentlenartu v videmski pokrajini in v organizaciji kluba Granzon je imela to smolo, da je proga v soboto dobila obilico vode izpod neba. Glinena podlaga se v nedeljo ni posušila in razmere so bile za udeležence iz Italije, Avstrije in Slovenije zelo težke kljub odpovedi prve hitrostne preizkušnje od štirih.

Po treh etapah sta na vrhu končala Davide Dalpian med moškimi s skupnim časom 14 minut in 51 sekund in njegova kolegica iz ekipe CMC Cycling Experience Olesia Ronzon med ženskami. Oba sta tako tudi potrdila skupni zmagi v pet dirk dolgi seriji Triveneto Enduro MTB, ki se je v aprilu začela v Ajdovščini.


Tilen Leban

Dalpianu sta sledila Davide De Sabbata in Michele Dreossi (oba Team Grazon) z 12 oziroma 14 sekundami zaostanka. Najhitrejši Slovenec je bil Tilen Leban (Deš Fleš) na 18. mestu, ki pa si je boljšo skupno uvrstitev pokvaril že v prvi hitrostni preizkušnji dneva.

Med ženskami je bila druga Nadine Ellecosta (Bike Team Gais ASV) in tretja Tina Perše (Calcit Bike Team).

Najhitrejši mladinec je bil domačin Lorenzo Terlicher (Team Granzon) in mladinka Lucrezia Braida (Team Grazon). V kategoriji elite masters sport je zmagal Filippo Romano (Fassa Bike), v najmlajši veteranski kategoriji Gianluca Piva (ASD Veloce Club Borgo), v srednji Marco Dorigatti (Bike4Fun ASD) pred Gregom Nagodetom (Energijateam.com) in v najstarejši Claudio Remoto (Fun Bike-Cussigh Bike).

Na krajši trasi s po eno vožnjo na vsaki od dveh različnih prog je bil najhitrejši mlajši mladinec do 17 let Massimo De Sabbata (Team Grazon) pred Matteom Bertagninom (Switch Team) in Gregoriom Zenom (ASD 360 MTB). Na enaki razdalji so se pomerili tudi dečki do 15 let, med katerimi je zmagal Daniel Martini (ASD 360 MTB).

{loadposition inside}

Naslednja preizkušnja serije 4Fun bo 21. julija – prvi Na Kope 4Fun v Bike parku Kope.

Več fotografij in vrstni redi v poročilu na sloenduro.com

Fotografije Paolo Furlan

Sledite nam