17. oktobra 2017

Korošci imajo svoje svetovno prvenstvo, v spomin na koroškega kolesarskega pionirja so ga izvedli sedemnajstič. Poroča naša Anja, zmagovalka med kolesarkami.

Korošci imajo svoje svetovno prvenstvo, v spomin na koroškega kolesarskega pionirja so ga izvedli sedemnajstič. Poroča naša Anja Plešnik, zmagovalka med kolesarkami:

Ko že mislim, da je konec tekmovanj za letos, se pojavi še Krejanov memorial – spomin na športnika z najglasnejšim smehom na Koroškem!

Baje dirka vseh dirk ali koroško svetovno prvenstvo, to sem slišala o Krejanovem memorialu. Malo sem “poguglala”, da sem ugotovila, kdo sploh Toni Krejan je oz. je bil. Po opisih spoznam, da gre res za legendo kolesarjenja na Koroškem. Bil je začetnik kolesarjenja na Koroškem in glavni krivec, da danes cela Koroška tako množično kolesari.


Favorit in še enkrat zmagovalec Rok Naglič (št. 30)

Tekma bi naj bila prvi vikend v septembru, a so je zaradi slabega vremena prestavljali in prestavljali in končno izpeljali to soboto, 14. oktobra.

Mislila sem, da bo to nekakšna “vaška” tekma in da bom najverjetneje edina ženska na startu, a izkazalo se je drugače. V Prevaljah nas je ob 11h startalo kar 140 kolesarskih navdušencev, od tega kar 24 žensk.


Še ena s trase

V avgustu sem enkrat prekolesarila to traso, da sem sploh videla, v kaj se podajam. Trasa je speljana po zelo lepih kotičkih nad Prevaljami. Gre pa v celoti za lepo makadamsko cesto s tremi krajšimi asfaltnimi odseki. Gre za hitro in razgibano traso, kjer časa za počitek ni in tovrstne tekme mi ne ustrezajo najbolje.

Po startu sem se odpeljala s prvo skupino in z reprezentantom Rokom Nagličem na čelu. Kar koža se naježi, ko imaš možnost startati s takšnim tekmovalcem in ga celo še nekaj časa gledati v hrbet do takrat, ko postane le še pikica in nato še ta izgine.

Slabo polovico proge sem bila v skupini treh Avstrijcev, potem še celo potegnila v rahel klanec, nato pa počasi odpadla. Ko sem ostala sama, sem malo zaspala in izgubila tempo do prvega daljšega spusta, kjer sta me dohitela dva domačina in borba ter motivacija se je povrnila. Ciljno črto sem prečkala kot 13. skupno in le 13 minut za prvim – Rokom Nagličem. S časom in uvrstitvijo kot prva ženska sem zelo zadovoljna, sedaj pa je čas, da tekmovalni triko mtb.si pospravim v omaro do naslednje sezone.


Naša Anja gre v cilj

Fotografije Branko Krančan – DeeJay. Njegovo poročilo in fotogalerija na deejay.blog.siol.net

www.krejanov-memorial.si

Sledite nam