Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
26. maja 2020

Najboljši enduro tekmovalci na svetu na Peci in v Jamnici le dva tedna pred svetovnim pokalom v spustu v Mariboru.

Že pred skoraj mesecem dni je bilo znano, da 11. in 12. julija zaradi epidemije ne bo mogoče izvesti dirke svetovne enduro serije na Koroškem in da se ta seli v oktober. Edina čezmejna dirka serije, ki poteka na Peci na avstrijski strani in v Jamnici na slovenski strani, je zdaj dobila novi datum.

Svetovna enduro serija bo v Avstriji in Sloveniji gostovala 3. in 4. oktobra, le dva tedna pred dirkama v spustu za svetovni pokal v Mariboru. Takrat bodo na Koroškem izvedli tudi festival Black Hole Bike Fest, obseg pa bo odvisen od situacije s koronavirusom.

Anej Štrucl, direktor dirke EWS Peca/Jamnica, je ob objavi datuma povedal: “Veseli smo, da imamo možnost organizacije dirke v novem jesenskem terminu. Kdor je že vozil v naših koncih, ve, da je lahko oktober naravnost čudovit, le sonce se hitreje skrije za Peco. Upam le, da bodo razmere v povezavi z novim koronavirusom takšne, da bomo lahko dirko speljali po načrtih. Medtem pa ste vsi vabljeni na Koroško, saj je kolesarski park Jamnica že odprt, konec tedna pa se odpre tudi park MTB Zone na Peci. Za zdaj ga bodo lahko obiskali le Avstrijci, a upam, da se tudi ta meja kmalu odpre za vse.”

Z vodstva serije EWS so potrdili tudi nov datum za dirko v Franciji in tako smo dobili nov celoten koledar za sezono 2020:

30. 8. – Zermatt (Švica), EWS #1 + EWS-E
26./27. 9. – Finale Ligure (Italija), Pokal narodov + EWS-E
3./4. 10. – Peca/Jamnica (Avstrija/Slovenija), EWS #2
17./18. 10. – Montagnes du Caroux, Olargues (Francija), EWS #3 + EWS-E
6./7. 11. – Menizales (Kolumbija), EWS #4
14./15. 11. – Ferellones (Čile), EWS #5

www.enduroworldseries.com

www.blackhole-bikefest.com

Foto EWS

Preberi še

EWS na Peci in v Jamnici šele oktobra

Freestyle zaposluje 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
Sledite nam