Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
18. avgusta 2014

Četrta lokacija serije Jana Poriča nas popelje čez skale in zavoje v priljubljenem primorskem parku. Video + foto.

Kot četrto lokacijo Projekta 5 smo obiskali enega najbolj priljubljenih parkov med spustaši – MountainBikePark Javornik blizu Črnega Vrha nad Idrijo. Prva violina parka, Sebastjan Stres, ki trenutno tekmuje na enduro tekmovanjih, je bil odličen vodič po parku.

Ko se z dvosedežnico povzpnemo na vrh, nas pred štartom spusta pričaka čudovit razgled na okoliške hribe, nato pa nas različne poti odpeljejo po različnih podlagah – zemlja, skale in korenine se prepletajo skozi atraktivne skoke ter divje zavoje. V parku Javornik ne boste opazili veliko lesenih objektov, saj jih je večina narejena iz zemlje in skal, s tem pa dobimo še boljši občutek povezanosti z naravo. Tisti, ki imate radi zavoje, boste zagotovo prišli na svoj račun, saj jih je vsekakor veliko!

“Zabavno je bilo voziti s Sebastjanom, saj pozna vsak centimeter parka. Po dolgem času sva ga spet skupaj ‘žgala’, da je kar letelo po parku! Dobesedno!” je četrti del projekta dobre volje zaključil Jan.

Sponzorji projekta:
Zavarovalnica Triglav | Under Armour | Leatt | Five Ten | Fitzone | Funsports | 661 | MTB.si

{loadposition inside}
O Projektu 5: ideja za projekt je nastala v glavi Jana Poriča, nekdanjega uspešnega tekmovalca v spustu s kolesom. Obisk petih različnih lokacij v Sloveniji, ki so tako ali drugače povezene s kolesarjenjem, vse to pa ujeti v fotografski objektiv in v atraktivne video vsebine. Na koncu projekta bo 5 najboljših fotografij premierno objavljenih v reviji “Bike magazin”.

Na uvodni fotografiji Sebastjan in Jan na zahtevnejšem odseku parka na Javorniku. Foto Uroš Modlic, video Mateja Starman. Več fotografij na strani projekta projekt5.janporic.si


Freestyle zaposluje
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam