Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
18. avgusta 2014

Četrta lokacija serije Jana Poriča nas popelje čez skale in zavoje v priljubljenem primorskem parku. Video + foto.

Kot četrto lokacijo Projekta 5 smo obiskali enega najbolj priljubljenih parkov med spustaši – MountainBikePark Javornik blizu Črnega Vrha nad Idrijo. Prva violina parka, Sebastjan Stres, ki trenutno tekmuje na enduro tekmovanjih, je bil odličen vodič po parku.

Ko se z dvosedežnico povzpnemo na vrh, nas pred štartom spusta pričaka čudovit razgled na okoliške hribe, nato pa nas različne poti odpeljejo po različnih podlagah – zemlja, skale in korenine se prepletajo skozi atraktivne skoke ter divje zavoje. V parku Javornik ne boste opazili veliko lesenih objektov, saj jih je večina narejena iz zemlje in skal, s tem pa dobimo še boljši občutek povezanosti z naravo. Tisti, ki imate radi zavoje, boste zagotovo prišli na svoj račun, saj jih je vsekakor veliko!

“Zabavno je bilo voziti s Sebastjanom, saj pozna vsak centimeter parka. Po dolgem času sva ga spet skupaj ‘žgala’, da je kar letelo po parku! Dobesedno!” je četrti del projekta dobre volje zaključil Jan.

Sponzorji projekta:
Zavarovalnica Triglav | Under Armour | Leatt | Five Ten | Fitzone | Funsports | 661 | MTB.si

{loadposition inside}
O Projektu 5: ideja za projekt je nastala v glavi Jana Poriča, nekdanjega uspešnega tekmovalca v spustu s kolesom. Obisk petih različnih lokacij v Sloveniji, ki so tako ali drugače povezene s kolesarjenjem, vse to pa ujeti v fotografski objektiv in v atraktivne video vsebine. Na koncu projekta bo 5 najboljših fotografij premierno objavljenih v reviji “Bike magazin”.

Na uvodni fotografiji Sebastjan in Jan na zahtevnejšem odseku parka na Javorniku. Foto Uroš Modlic, video Mateja Starman. Več fotografij na strani projekta projekt5.janporic.si


Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam