26. maja 2011

Napoved in stavnica za letošnjo tretjo dirko v spustu za Pokal Slovenije. Novo prizorišče in dobro sprejeta proga. Pokrovitelja stavnice Cult (RSP, WTB) in VEB Company (Endura).

Nova prizorišča tekmovanj so vedno privlačna neznanka. V Pokalu Slovenije je v disciplini spustu letos to Cerkno, ki pride na vrsto kot tretja pokalna dirka ta konec tedna. Številni tekmovalci so progo že preizkusili. Vsi so jo pohvalili in jo opisali kot zanimivo, razgibano in naravno, brez zgrajenih objektov. Dolga je 2 kilometra s kar 800 metri višinske razlike. Ni na smučišču, kot bi si kdo mislil. Cilj je v Cerknem, prevoz na štart pa po cestnim kolesarjem dobro znanem vzponu na Kladje.

Več o progi in prireditvi vključno z videom najdete na posebni strani www.dhcerkno.com

Spored je standarden: v soboto uradni trening od 14. do 17. ure, v nedeljo polfinale ob 11. in finale ob 14. uri.

Da vemo, kam gremo, je o zgodovini društva Pedal in ideji o izvedbi te dirke nekaj vrstic napisal predsednik Aleš Makuc:

Športno društvo Pedal smo v letu 2006 ustanovili trije daljnovidni člani, vsi rekreativni športniki, ki smo v razvoju gorskega kolesarjenja v naši dolini videli širši potencial in nam ni bilo vseeno za nerazvitost MTBja pri nas na Cerkljanskem. Konec koncev si lahko odkrito priznamo, da smo bili že 2006 leta vsaj 10 let “za svetom”. Zdaj počasi dohitevamo “svet”.

Ena izmed mnogih želja je bil že od začetka organizacija tekme v spustu za pokal Slovenije, po domače downhillu. Vmes je naša dolina sproducirala kar nekaj dobrih spustašev, ki pa so se morali zaradi boljših pogojev včlaniti v druge klube (Sloga Idrija, MBK Črni Vrh na Idrijo … itd). Do leta 2011.

Lansko leto se je zopet pojavila skomina po organizaciji downhilla v Cerknem. Pretehtali smo finančne, organizacijske in še preostali zmožnosti in prišli do veselega zaključka – Naredma tu!!! Tako se je rodil Downhill Cerkno 2011.

Poleg tega smo se vsedli z našimi cerkljanskimi downhillarji z dodatkom iz sosednje “vasi” Idrije in se dogovorili za tekmovalni prestop v ŠD Pedal. Vmes smo postali še člani Kolesarske zveze Slovenije in na tak način zagotovili našim tekmovalcem licence KZSja. Ekipa bo letos nosila kombinacijo imena našega društva in dobro znane znamke v kolesarskem svetu v lastništvu dolgoletnega tekmovalca v spustu in našega prijatelja Boštjana Felca. DH ekipa za leto 2011 se imenuje PEDAL CULT TEAM. Sestavljajo jo: Tadej Razpet (90), Gašper Klemenčič, Aleš Drole, Tadej Razpet (83), Matevž Močnik, Janko Bačnar, Martin Kobal in novopečeni tekmovalec Jakob Jež.  

Stavnica mtb.si

Pravila so že znana, njihovo poznavanje lahko obnoviš spodaj. Najboljši čas? Prireditelji pravijo, da okoli 3:30. Potem pogledaš še vremensko napoved in …

Stavi na Tabli

Pravila stavnice
– svojo napoved vpiši v temo na forumu Tabla, ki bo odprta v tednu pred dirko
– stave sprejemamo do polnoči na noč pred uradnim treningom, po tem tudi ne sme biti nobenega “urejanja” vaših postov.
– napovedujete prve tri uvrščene slovenske tekmovalce v moški članski kategoriji
– napovedujete jih z imenom in priimkom
– dodatno vpišete še čas finala najhitrejšega slovenskega člana
– primer:
1. Samo Hribar
2. Racman Jaka
3. Nečak Norris
3:12,05
– za pravo ime na pravem mestu igralec dobi 5 točk
– za ime iz prve trojice, a na napačnem mestu, igralec dobi 3 točke
– v primeru izenačenega seštevka točk dveh ali večih igralcev bo višje uvrščen tisti, ki bo bližje napovedal najhitrejši čas
– vsak igralec lahko stavi za vsako dirko samo enkrat

Nagrade za 3. krog so
– za osvojeno 1. mesto guma WTB Dissent 2.5 in nogavice Endura
– za osvojeno 2. mesto čistilo za zavorne rotorje RSP in nogavice Endura
– za osvojeno 3. mesto komplet gel za tuširanje in gel za regeneracijo RSP
Enake so tudi nagrade za prvi krog (DH Avče).
Pokrovitelja nagradne igre sta Cult z znamkama WTB in RSP ter VEB Company z znako Endura.
Nagrajenci krijejo stroške poštnine.

Nagrade za skupno lestvico sezone
mtb.si vodi zbrane točke igralcev stavnice in trojica z največ točkami, zbranimi po petih dirkah, bo posebej nagrajena.
Če imata dva igralca po peti dirki enako število točk, je višje uvrščen tisti, ki je natančneje napovedal čas zadnje dirke.

Stavi na Tabli

Koledar, razpisi, lestvice, pravilniki … na strani Pokala Slovenije za spust

www.dhcerkno.com
sdpedal.wordpress.com

Na uvodni fotografiji tipičen prizor s proge, ki je večinoma v gozdu. Foto dhcerkno.com.

Sledite nam