20. februarja 2010

V sezoni 2009 se je sicer nemška gorskokolesarska ekipa Fumic Brothers International zaradi nesporazumov z nemško kolesarsko zvezo registirala pri Kolesarski zvezi Slovenije.

V sezoni 2009 se je sicer nemška gorskokolesarska ekipa (z ustanovitelji hrvaške krvi) Fumic Brothers International zaradi nesporazumov z nemško kolesarsko zvezo registirala pri Kolesarski zvezi Slovenije. To je utegnila biti tudi zadnja sezona za ekipo FBI.

Manuel (spredaj) in Lado Fumić (foto fumic.de)

Manuel (spredaj) in Lado Fumić (foto fumic.de)

Lado Fumić, ki bo letos dopolnil 34 let, je že javno razmišljal o koncu kariere. Zadnja leta mu podjetniške zamisli kar letijo iz glave, tako da mu tudi brez tekmovanj niti za trenutek ne bi bilo dolgčas. Iz FBI je naredil znamko, ki jo lahko šofira dalje.

Manuel Fumić, ki bo konec marca dopolnil 28 let, pa je v nedavnem intervjuju, kot omenja spletna stran Bike Sport News, omenjal “nove izzive”. Včeraj je odpotoval na priprave na Ciper, slišati pa je domneve, naj bi se že tam pojavil v dresu tovarniške ekipe Cannondale ob Roelu Paulissenu, Martinu Gujanu in Marcu Aureliu Fontani.

Kakorkoli že, “Mane”, ki mu tudi v njegovem profilu na Facebooku piše, da je doma v Ljubljani, naj bi obdržal licenco Kolesarske zveze Slovenije. V črnih dresih z napisom FBI in na kolesih Canyon naj bi tudi naprej nastopali kolesarji ljubljanske ekipe FBI-Uni.

Povezave:

Vir Bike Sport News www.bikesportnews.de/news/meldungen/detailansicht-meldungen/artikel/wechselt-manuel-fumic-das-team.html

Fumic Brothers International www.fumic.de

Sledite nam