15. avgusta 2017

Pretekli vikend se je po grožnjanskih ulicah in pod ulično razsvetljavo se je odvila še ena dirka Grožnjan by night.

Ko pade noč, se prebudi Grožnjan in ulice mesteca se spremenijo v gorskokolesarsko progo. Ena ura dirkanja v prijetnem vzdušju, pod sojem uličnih luči in z lučko na čeladi. To je Grožnjan by night.

BBK Grožnjan je znan kot odličen organizator dirk, tako zimske lige, kot poletnih dirk in tudi dirk v enduru. Kot češnja na torti pa je za Manuela Viginija in ekipo vsekakor nočna dirka. Nekoliko drugače, sproščeno, a še vedno z veliko mero tekmovalnosti. Tokrat na štartu nekaj več kot dva ducata tekmovalcev in ena tekmovalka, a vseeno ta prava dirka.


Lars in Peter. Prvi in drugi. Foto Matej Damijanić.

Dirka

Tri kilometre dolg krog je bil speljan po ozkih ulicah, po zunanjem delu mesteca z makadamskim vzponom proti asfaltni cesti, ki je vodila do mestnega jedra in zopet v ulični labirint. In tako eno uro! Seveda s štartom ob 23. uri.

S progo je najhitreje opravil Nemec Lars Lindemann (Focus Rapiro Racing), aktualni nemški prvak v maratonu med veterani, ki je zmagal v kategoriji od 41 do 50 let. Manj kot pol minute za njim je v cilj prispel Peter Vesel (KD Uni Team), ki je zmagal v kategoriji 51+. Na tretje mesto se je uvrstil zmagovalec v kategoriji 31-40 let Luka Grubišić (KBBXS Adrenalina).

Grožnjanska dirka je nekaj posebnega, tako zaradi nočnega formata, kot tudi zato, ker ta del Istre s pomočjo zanesenjakov in obilice dobre volje živi za kolesarski šport!

Vrstni red

Fotogalerijo Mateja Damijanića, ki je tudi avtor uvodne fotografije, si lahko ogledaš na facebooku.

Sledite nam