4endurance sis 1
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
7. decembra 2019

Bovec Outdoor Film Festival med 28. in 30. decembrom z 32 filmi. Štirje s kolesarsko tematiko, pa še predavanje in okrogla miza se tudi dodakneta koles.

Bovški festival filmov o športih v naravi in o naravi sami (Bovec Outdoor Festival by Fjällräven – BOFF) ima vsako leto na sporedu kakšen film, ki je zanimiv tudi za (gorske) kolesarje. Letošnja 13. izvedba, ki bo v Kulturnem domu Bovec potekala med 28. in 30. decembrom, ni izjema.

Pred podrobnostmi o izbranih filmih s kolesarsko tematiko pa omenimo predavanje Mance Korelc, v katerem bo predstavila svoj projekt Moja jezera – obiskovanje znanih in manj znanih slovenskih jezer. S kolesom, kako pa!? V nedeljo 29. decembra ob 19. uri.

Kakšno sled mtb gum bi našli tudi v okrogli mizi o preobremenjenosti narave in infrastrukture s turizmom. Ta bo istega dne z začetkom ob 17. uri.

Udeležba na predavanjih in okrogli mizi je brezplačna, vstopnice za projekcije pa bodo naprodaj v kulturnem domu vsak dan od 16. ure dalje.

Nepali Flat

45-minut slovenske odprave o kolesarjenju okoli Anapurn. Avtor je Peter Vrčkovnik. Bolj kot športni dosežek prikazuje izzive in pričakovanja posameznika, ki se mora otresti materialističnega in individualističnega sveta ter se dotakniti veličin, ki jih življenje v tem koncu sveta ponuja.

Ponedeljek 30. december v sklopu ob 18.00

Več na boff.si

(Led in palme) Ice & Palms

32-minutni film norveško-nemške produkcije spremlja smučarja, ki z juga Nemčije odkolesarita do francoske sredozemske obale. Otovorjena med drugim tudi s smučmi. Z makadamkarji, jasno. Slovenska premiera že večkrat nagrejenega filma.

Ponedeljek 30. december v sklopu ob 22.00

Več na boff.si

Letos napovednik že v Video sredici: Video sredica: Led in palme

Offline World

16-minutni film slovaškega avtorja Romana Pichnarčika o pobegu v “off-line območje” brez povezave s spletom, ki je ob vsem pritisku okolice in navideznem pomanjkanju časa pravi podvig.

Sobota 18. december v sklopu ob 17. uri

Več na boff.si

Red Bull Transsiberian Extreme 2015 do 2018

Ponedeljek 30. december v sklopu ob 18.00

35-minutni film o prvih štirih izvedbah bojda najtežje ultrakolesarske dirke na svetu, ki štarta na Rdečem trgu v Moskvi in se 9200 km pozneje zaključi v Vladivostoku. Je pa etapna dirka s skupinskim štartom, torej bolj Tour kot RAAM, le da je najdaljša etapa dolga 1400 km. Gost bo Marko Baloh, ki načrtuje nastop v letu 2020.

Več na boff.si

boff.si

4endurance sis 2
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam