17. novembra 2017

Na novo mednarodni iXS Downhill Cup. Nivo pod evropskim pokalom, v katerem bosta tokrat kar dve slovenski dirki.

Nemški koordinatorji serij v spustu pod skupnim imenom in pokroviteljstvom iXS so objavili koledar za sezono 2018 in novosti, ki jih bodonovi uvedli v sezoni. Po petnajstih letih dirkanja v spustu v pokalih iXS (švicarski pokal iXS se je začel že leta 2003, nemški 2006 in evropski 2008) bodo to celo največje spremembe doslej, pravijo.

Nas pa še posebno veseli, da sta v evropskem pokalu iXS prvič kar dve slovenski dirki, Maribor in Kranjska Gora. Da le ne bo na škodo domačih dirk in da se bodo prireditelji potrudili tudi z organizacijo dirk za Unior Downhill Cup.

Nemški in švicarski nacionalni pokal se združujeta v eno serijo, ki se bo imenovala iXS Downhill Cup. V seriji bodo tudi dirke zunaj Švice in Nemčije – v sezoni 2018 tudi po ena na Češkem in v Avstriji. Poleg skupne razvrstitve serije bodo posebej vodili tudi švicarsko in nemško lestvico (štelo bo pet najboljših dosežkov), na dirkah bodo tudi ločene razglasitve za tekmovalce iz teh dveh držav. Vse dirke bodo druge kategorije UCI.

Evropski pokal iXS (iXS European Downhill Cup) ostaja nespremenjen, z elitnimi dirkami prve kategorije UCI. Prizorišča so v primerjavi z letošnjim koledarjem kar dobro osvežena. Po 2014 se torej vrača Maribor, prvič je v seriji Abetone v Italiji ter Brandnertal v Avstriji.

Koledar evropskega pokala v spustu iXS European Downhill Cup 2018

13.-15. april – Maribor, Slovenija
15.-17. junij – Kranjska Gora, Slovenija
29. junij-1. julij – Abetone, Italija
20.-22. julij – Špičak, Češka
31. avgust-2. september – Brandnertal, Avstrija

Vse koledarje serij iXS vključno s serijo Specialized Rookies Cup za mlade najdeš na www.ixsdownhillcup.com

Maribor se vrača, a Kranjska Gora (na uvodni fotografiji) ostaja!

Sledite nam