30. januarja 2017

Izziv evropskega združenja IMBA, v katerem se na prvi aprilski vikend preštejejo graditeljske ekipe po vsej celini. Še teden dni za prijavo!

Preko Slovenske kolesarske mreže, članice združenja IMBA Europe, smo prejeli vabilo za prvo vseevropsko akcijo za graditelje poti. Pod imenom Take Care of Your Trails Weekend 2017 bo potekala na prvi aprilski vikend, 1. in 2. aprila.

Pobudnika sta Developing Mountain Biking Scotland in IMBA Europe. Na Škotskem so namreč akcijo uspešno izvedli že dvakrat, graditelji in vzdrževalci gorskokolesarskih poti vse Evrope pa se bodo pomerili prvič.

Merilo za merjenje uspešnosti med državami bo število prostovoljcev pri gradnji oziroma urejanju poti v posamezni državi. Sešteli bodo prostovoljce vseh prijavljenih ekip posamezne države in za rezultat upoštevali število prebivalcev države.

“Poleg vsesplošnega urejanja poti ima dogodek simbolno vrednost, saj želimo pokazati, da smo gorsko kolesarji pomembni in dragoceni prostovoljci z entuziazmom, ki sodelujemo tudi z lastniki zemljišč in ostalimi odločevalci o naši prihodnosti. Skupnosti dogodek bo pokazal kaj se da narediti z minimalni napori in skupno željo,” so v vabilu zapisali pri SKM.

Kako sodelovati?

– Ekipe graditeljev in vzdrževalcev gorskokolesarskih poti, ki želite sodelovati, se lahko do 5. februarja vpišete na spletni strani imba-europe.org
– Pridobivanje (novih) prostovoljcev in promocija vašega dogodka se prične z drugim tednom v februarju.
– Izpolnjene obrazce prostovoljcev oddate teden pred dogodkom.
– Zmagovalec bo znan na srečanju IMBA Europe na Portugalskem

Majhen “catch”, gradite in vzdržujete lahko le z dovoljenjem lastnika (kaj pa oni vedo, koliko papirjev rabimo pri nas, da kaj skopljemo, haha) in zadovoljiti še nekaj pravnim in varnostnim kriterijem.

Več informacij lahko najdeš na spletni strani IMBA Europe ali na FB dogodku.

Foto Peter Zajc

Sledite nam