Freestyle gradimo skupaj
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
3. junija 2017

Atraktivne vožnje na nekoliko razmočeni progi, povrhu vsega še obilica mrčesa in zmaga Tomaša Slavika.

Tretja dirka serije 4x Pro Tour je minila v češko-britanskem zmagoslavju. Na dirki tudi Mitja Ergaver (KK Črn trn) in Kevin Berginc (Unior Tools Team).

V 1/16 finala sta tako Mitja kot Kevin z lahkoto opravila s tekmeci in se rutinirano uvrstila v 1/8 finala.

Nato je v osmini finala obstal Ergaver, ki je padel, Kevin pa se je z drugim mestom v skupini, le za Avstrijcem Hannesom Slavikom, uvrstil v 1/4 finale.

V 1/4 finala pa se je Kevin kljub dobri borbi in odlični predstavi moral posloviti, a je še vedno dosegel odličen rezultat. Med moškimi je bila konkurenca velika in nastopila so skoraj vsa najbolj znana imena in veterani 4krosa.

V velikem finalu so se pomerili Tomaš Slavik, Joost Wichman, Felix Beckeman in Luke Cryer. Napadalna vožnja Cryerja se ni najbolj obrestovala in je zaostal, Wichman, ki je štartal najbolj zadržano, je pridobil mesto, za zmago pa sta se bojevala moštvena tekmeca Beckeman in Slavik. Dirko je dobil slednji.

Pri dekletih je vse kazalo na solo pohod Romane Labounkove, ki je rutinirano dobila vse preizkušnje do finala. Nato pa v finalu odlična vožnja Natashe Bradley, ki je Labounkovo ne polovici proge zaprla in ji odvzela vodilno pozicijo, ki je slednja ni mogla dobiti nazaj. Tako se je zmage veselila Bradleyeva, tretja je bila Helene Valerie Fruhwirth.

Kevin poroča: “Odlična dirka, naredil sem vse kar sem trenutno sposoben, rezultat realen. Treba bo delati na štartih, potem pa lahko tud res ciljam na podium!”

Več na 4xprotour.com

Na uvodni fotografiji Kevin Berginc na skoku tik za Hannesom Slavikom. Foto Klemen Humar.

Preberi še:
4x Pro Tour Ft. William: Mitja in Kevin skozi kvalifikacije

Freestyle gradimo skupaj
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam