17. maja 2011

Prijave, spored, majice … slab mesec do zaključka prijav in dober mesec do prvenstva v Kranjski Gori.

Prireditelji evropskega prvenstva v spustu in krosu za veteranske kategorije master, ki bo od 24. do 26. junija v Kranjski Gori, so pridni že nekaj mesecev.

Pred kratkim sta vodja prvenstva Gorazd Stražišar in šef proge za kros Gregor Miklič, domačin in izkušen tekmovalec v krosu, dokončno določila traso proge za kros. Na karti je še ni videti, zato pa je znano, da bo štart in cilj tam kot cilj spusta, pred Oštarijo ob hotelu Larix. Krog je dolg 2800 m s 130 m višinske razlike in delno poteka po lanski progi Itak bike festa.

Na spletni strani so objavili tudi podroben spored prvenstva. Osrednje točke so petkova otvoritvena zabava od 20. ure dalje, dirke v krosu v soboto od 9. do 16. ure ter dirka v spustu v nedeljo od 11. do predvidoma 14. ure.

Prijave iz vse Evrope prihajajo vsakodnevno, po pričakovanjih pa bo v obeh disciplinah na štartu največ naših zahodnih sosedov Italijanov. Zaenkrat še najbolj cincajo domači veterani, saj je prijavljen le en sam! Prijave so odprte do 15. junija.

Na strani je na ogled tudi oblika majice prvenstva, ki jo lahko že danes rezervirate in jo na prvenstvu dobite po znižani ceni 12 evrov. Na voljo bo v treh barvah.

Pred dnevi sta si progo za spust ogledala (in jo seveda prevozila) dva mlada (30-34 let) italijanska spustaška veterana – aktualni državni prvak Michele Pedroni in čudežni deček iz devetdesetih Giorgio Iannis, takrat že kot mladinec član močne ekipe Sintesi. Njuni kratki izjavi sta v videu.

www.mtbkranjskagora.si

Sledite nam