27. septembra 2011

Fundacija Jure Robič je ob obletnici tragične smrti svetovno znanega kolesarja pripravila prvo dejanje akcije “Juhuhu, kolo je tu” ter razdelila kolesa osnovnošolcem na Jesenicah.
Ideja o ustanovitvi fundacije v čast Jureta Robiča se je porodila zelo hitro po tragični nesreči, od katere mineva leto dni, sedaj pa se že kažejo prvi rezultati dela. Objavljamo sporočilo fundacije, ki je nastalo po podaritvi prvih koles otrokom z Jesenic.

Točno pred enim letom se je tragično ponesrečil največji ekstremni kolesar vseh časov, Jure Robič. Eno leto kasneje pa Fundacija Jure Robič, ki so jo ustanovili njegovi najbližji sodelavci in prijatelji, uresničuje enega od svojih ciljev. Fundacija Jure Robič je na OŠ Poldeta Stražišarja na Jesenicah podarila prvih pet koles v sklopu akcije “Juhuhu, kolo je tu“.
V Fundaciji Jure Robič so si zadali cilj, da pomagajo otrokom, ki zaradi socialne stiske v družini ne morejo izkusiti radosti kolesarjenja. Vse prevečkrat se zgodi, da v današnjih časih mnogi starši ne morejo uresničiti teh velikih želja svojim otrokom, veseli so že, če so otroci siti in oblečeni. S pomočjo podjetja Proloco Trade, ki je pomagalo pri nabavi koles in čelad, in s pomočjo Zveze društev prijateljev mladine Jesenice, ki je poiskalo primerne kandidate, smo lahko danes opazovali neskončne nasmehe otrok in solze sreče njihovih staršev.
Štiri kolesa odšla v roke učenk štirih jeseniških šol, eno kolo pa bo ostalo na Osnovni šoli za otroke s posebnimi potrebami Poldeta Stražišarja na Jesenicah. Prva kolesa smo razdelili na Jesenicah, kjer se je vse tudi začelo. Učitelji in učenci Osnovne šole Poldeta Stražišarja so poskrbeli za prijetno vzdušje in celo za manjšo kolesarsko dirko na šolskem igrišču. Da so otroške sanje danes postale resničnost, je poleg predstavnikov fundacije poskrbel tudi Juretov sin Nal, ki je pomagal razdeliti kolesa in čelade.
Današnje dejanje je bilo začetek akcije “Juhuhu, kolo je tu”. s to akcijo želijo v Fundaciji pričarati nasmehe na obraze otrok po vsej Sloveniji. Pri izbiri primernih kandidatov jim bo pomagala Zveza društev prijateljev mladine v sodelovanju s socialnimi delavci na osnovnih šolah. Pri nabavi koles in čelad je v izredno pomoč sodelovanje s podjetjem Proloco Trade iz Kranja, ki je bilo tudi Juretov dolgoletni zvesti sponzor. Na pobudo so se z veseljem in takoj odzvali.
Na spletni strani Fundacije Jure Robič so podrobneje razloženi nameni in cilji ustanove, kot tudi načini na katere lahko vsakdo pomaga v akciji Juhuhu, kolo je tu.

Matjaž Planinšek
Predsednik uprave Fundacije Jure Robič

jure-foundation.org

Avtor fotografij:Tadej Pristavec

Sledite nam