Costa Blanca Bike Race
14. decembra 2020

Sedma ponovitev etapne dirke Costa Blanca bike race bo od 28. do 31. januarja. Z veliko novostjo.

Costa Blanca bike race je prva etapna dirka z gorskimi kolesi v letu in je tista, ki jo mnogi amaterji in profesionalci izberejo za začetek sezone. Z letom 2021 je Costa Blanca v koledarju Mednarodne kolesarske zveze UCI navedena kot kot etapna dirka kategorije S2.

Pomembne spremembe!

Če je bilo letos na startu 743 tekmovalcev, potem jih v naslednjem letu pričakujejo okoli 500. To je seveda omejitev zaradi znanih razmer. In pomanjkanje dirk po sili razmer je prvo etapno preizkušnjo v letu potisnilo prav na vrh zanimanja tako profesionalcev, kot tudi amaterjev. Dirka bo v letu 2021 namenjena posameznikom in ne več samo dirkanju v paru.

Jasno je, da imajo pripravljen protokol in da želijo dirko izpeljati, če bo le mogoče. V primeru odpovedi so stvari jasne in točno določene, vse v zvezi s tem so objavili na strani costablancabikerace.net.

Costa Blanca 2021 Full

… je sedaj solo dirka za vse običajne kategorije in v parih za enotne kategorije moški, ženske, mešani pari in e-bike. 2021 Half pa je tudi solo za vse običajne kategorije in dirka v parih za enotne kategorije moški, ženski in mešani pari.

Centralna baza

Hotel Cap Negret, ki je že leta gosti tekmovalce, bo v tudi v tej izvedbi center dogajanja. Zaradi tega bo dirka zelo udobna za udeležence, spremljevalce in gledalce in bo izboljšala že dobro prijazno obliko dirke.

Hotel je ena izmed tako imenovanih kolesarjem prijaznih namestitev in med drugim ponuja storitve, kot so prostor za pranje koles z delavnico in orodjem, varen prostor za shranjevanje koles, na voljo bodo tudi posebni meniji za kolesarje ter pralnica kolesarskih oblačil.

Costa Blanca bike race

ohranja svojo značilno traso z množico enoslednic po sredozemskem gozdu. Etape bodo dolge od 20 pa do 60 kilometrov in imele bodo nekoliko več višinskih metrov vzpona. Organizator bo prenašal vsako etapo v živo na spletu in bo imel tudi helikopter, ki bo zagotavljal spektakularne zračne posnetke dirke.

Na sporedu bodo 4 etape v dolžinah 55, 23, 50 in 60 kilometrov. Startni prostor vseh etap je Sport Center Altea.

Prijave so odprte na uradni spletni strani costablancabikerace.net. Dodatne informacije najdeš tudi na facebooku. Med samo dirko bodo dnevna poročila tudi na mtb.si.

Kratek napovednik

Fotografije organizator

Sledite nam