4endurance sis 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
4. maja 2017

10. sezona pokala iXS v spustu z začetkom ta vikend v Kranjski Gori.

Tretje leto zapored je Kranjska Gora prizorišče dirk iXS evropskega pokala v spustu in drugo leto zapored je na slovenskih tleh tudi začetek serije.

Hkrati, tako kot lani, za slovenske tekmovalce tudi prva dirka v spustu v sezoni na domačih tleh in zopet dirka takoj za Lošinjem, kjer se je letos odvila prva dirka v pokalu Unior DH Cup.

Lanskoletni pokal iXS

Lanskoletna zmagovalca evropskega pokala v spustu sta Južna Tirolka Veronika Widmann (FS Patrol Funn) in Poljak Slawomir Lukasik (NS Bikes Factory Racing), oba tudi zmagovalca zadnje dirke pokala.

Lansko sezono je v skupnem seštevku med Slovenci najvišje končal Jure Žabjek (Unior Tools Team), ki je bil na koncu sedmi. Žiga Pandur (Unior Tools Team) je bil 29., Miran Vauh (KK Črn trn) pa je bil uvrščen na 38. mesto. V prvo petdeseterico skupnega seštevka sta se uvrstila še Jan Cimperman (MTB Trbovlje/NAKITA bikes) na 42. mesto in Jernej Cokan (MTB Trbovlje), ki je bil 49.

Med dekleti je Monika Hrastnik (KK Črn trn) osvojila četrto, Špela Horvat pa 11. mesto.


Monika Hrastnik letos zagotovo spada v ožji krog favoritinj. Foto Marko Obid.

Kako letos?

Na štartu pričakujejo preko 350 tekmovalk in tekmovalcev iz 26 držav. Med njimi tudi nekatera imena spustaške elite. Vsi se bodo pomerili na 2 kilometra dolgi progi s 300 višinskimi metri razlike. Na dirko je zaenkrat prijavljenih 22 slovenskih tekmovalcev v vseh kategorijiah

Organizacija bo tudi tokrat pod taktirko vodje kranjskogorskega parka Jureta Culiberga in ključnih ljudi z izkušnjami s prejšnjih dogodkov na tem mestu. In Jure bo poskrbel, da bo vse “štimalo” tudi naslednji vikend, ko bo Kranjska Gora gostila drugo dirko Unior DH Cup.


Jure Žabjek je hitrost letos pokazal že na dirkah na Lošinju in v Lurdu. Foto Klemen Humar.

Spored

Petek, 5. maj
10.00-12.00 – Ogled proge
12.00-18.00 – Trening

Sobota, 6. maj
9.00-14.00 – Trening
14.30 – Kvalifikacije

Nedelja, 7. maj
8.00-12.00 – Trening
12.30 – Finale
sledi razglasitev

Vremenska napoved trenutno kaže, da bo dirkaški vikend deževen, kar bo težko progo pod Vitrancem naredilo še težjo.

Napoved pokala na ixsdownhillcup.com in pinkbike.com.

Na uvodni fotografiji lanskoletni zmagovalec Kranjske Gore Nemec Johannes Fischbach, ki še okreva po zlomu ključnice in ga tokrat ne bo na štartu. Foto Benjamin Prescher/extreme-pics.de

Preberi še:
iXS Euro DH Kranjska Gora: Še enkrat Fischbach, Monika na stopničkah

4endurance sis 1
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam