4. marca 2012

4. mesto za Klemenčičevo v zadnji dirki ciprske serije, prav tako 4. v skupni razvrstitvi. Žakljeva danes izven deseterice, Homovčeva ni nastopila. Čez 14 dni svetovni pokal.

Serija Sunshine na grškem delu Cipra se je danes končala s krosom kategorije UCI C1 v starodavnem Amathusu. Od dveh Slovenk se je še enkrat najbolje odrezala Blaža Klemenčič s 4. mestom. Tanja Žakelj je bila 16., Nina Homovec pa ni nastopila.

Zmagala je Danka Annika Langvad pred Blažino kolegico iz ekipe, Nemko Adelheid Morath, in Čehinjo Terezo Hurikovo.
Pri moških je bil najhitrejši Šved Emil Lindgren pred kolegom iz ekipe Rabobank-Giant Švicarjem Fabianom Gigerjem in Čehom Janom Škarnitzlom.

Skupna zmagovalca serije, za katero je štel še kros izpred dveh tednov ter tridnevna etapna dirka prejšnji konec tedna, sta Langvadova in Giger. Blaža je v končni razvrstitvi na 4. mestu, Tanja pa na 7.

Blaža je danes povedala: “Danes mi je šlo v redu, dajale smo se z Terezo in Kalentjevo. Tereza nama je ušla na spustu, ko je Irina vozila za njo, jaz pa kot tretja, tako da je nisva mogli več ujeti. Irino sem napadla v prvi vzpon zadnjega kroga in ji ušla.”
O primerjavi z lansko serijo, ko je osvojila skupno zmago, pa: “Konkurenca je bila letos bistveno večja. Lani sem bila na zadnji dirki prav tako četrta, tudi zmagovalka je bila ista, a z bistveno manjšo razliko. Sama sem imela danes v istih razmerah tri do štirimi minute boljši čas. Lani sem nastopala s polnovzmetenim kolesom, letos s trdakom. Za stopničke v skupni razvrstitvi pa sem tokrat preveč zaostala prejšnji konec tedna v ‘point to point’ dirki.”

“Danes mi ni šlo, nisem se počutila najbolje in tako sem končala izven deseterice,” pa je povedala Tanja Žakelj.
Nina Homovec, ki jo je na Cipru pestilo obolenje dihal s kašljem, danes ni nastopila.

Tanja in Nina bosta z ekipo Salcano Factory Team odpotovali v Carigrad, od tam pa v Južno Afriko, kjer bosta pred svetovnim pokalom v Pietermaritzburgu nastopili še na dirki C2. Blaža s Cipra potuje domov, naslednji konec tedna ima prost.

Vrstni red XCO Amathus – ženske
1. Annika Langvad (Dan, Fuji bikes – Rockets) 1;19:55
2. Adelheid Morath (Nem, Felt Ötztal X-Bionic) +0:07
3. Tereza Hurikova (Češ, Sabine Spitz Haibike Pro Team) +0:18
4. Blaža Klemenčič (Slo, Felt Ötztal X-Bionic) +0:30
5. Irina Kalentjeva (Rus, Topeak Ergon) +0:48

16. Tanja Žakelj (Slo, Salcano Factory Team) +7:21

Cyprus Sunshine Cup 2012, končni vrstni red – ženske
1. Langvad 300
2. Hurikova 260
3. Sabine Spitz (Nem, Sabine Spitz Haibike Pro Team) 243
4. Klemenčič 228
5. Katrin Leumann (Švi, Ghost Factory racing Team) 208
6. Anne Terpstra (Niz, MPL Specialized) 189
7. Tanja Žakelj (Slo, Salcano Factory Team) 179

http://www.cyclingcy.com

Na uvodni fotografiji dvakratna svetovna prvakinja Irina Kalentjeva pred Blažo Klemenčič … dokler ni prišel prvi vzpon zadnjega kroga. Vse fotografije Armin M. Küstenbrück / EGO Promotion.

Sledite nam