ixs european downhill cup lošinj
4. aprila 2022

Že tako brutalna proga na Lošinju je bila minuli konec tedna še mokra in zelo drseča, na srečo se je poskušila prav za dirko.

Dvajseta sezona evropskega pokala v spustu, ki sledi tako rekoč povsem odpovedani predlanski in močno okrnjeni lanski, bo epska. Prvič je segla vse do Sredozemlja, na otok Lošinj, in prvič bo šla tudi v Skandinavijo. Daljša potovanja bodo zagotovo vplivala tudi na udeležbo, kar se je pokazalo tudi na Lošinju. A dirkanje na tej ravni, s katere marsikdo trka na vrata svetovnega pokala, zato ne bo bistveno manj zanimivo.

Prireditelji iz MTB Trbovlje so v sodelovanju z lokalnimi partnerji znova – že sedmič – poskrbeli za pravi “rokenrol” spektakel na kratki, a zelo zahtevni progi. Že zaradi ostrine skal in napovedovanega dežja je bila startna lista gotovo malce krajša …

Pa se je z dežjem vendarle nekako izšlo. Trening v mokrem je sicer terjal nekaj padcev in tudi poškodb (na Lošinju še nihče ni mehko pristal …), tako za sobotne kvalifikacije kot za nedeljski finale pa je bila proga skoraj povsem suha.

Zmagovalec Luka Berginc

luka berginc, lošinj

To je druga zmaga Berginca v evropskem pokalu, prvič je bil najhitrejši leta 2019 v Špičaku na Češkem.

Slovenci

Udeležba Slovencev je šibka že na domači dirki v Mariboru, na Lošinju je bila kvečjemu še slabša. Številčno, saj rezultatsko ni bilo slabo – ob zmagi Berginca še tretje mesto Žabjeka in 10. Gomilščka, pa 4. Vala Celestine med mladinci.

Druga od petih dirk letošnje serije bo v Mariboru od 6. do 8. maja!

Fotografije Rick Schubert/Racement

www.ixsdownhillcup.com

Preberi še

Luka Berginc zmagovalec spusta evropskega pokala na Lošinju!
DH Lošinj: V kvalifikacijah na vrhu Žabjek, Berginc in Gomilšček
Po lošinjski progi z Bergincem in Žabjekom

Sledite nam