4endurance sis 1
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
7. maja 2016

V kvalifikacijah v spremenljivem vremenu najboljši Slovenci tik pod vrhom, v superfinalu članov še trojica naših.

Štiriurne kvalifikacije za prvo dirko evropskega pokala v spustu iXS so danes v Kranjski Gori minile v spremenljivih veremnskih razmerah, ki pa niso bistveno premešale vrstnih redov. Progo je enkrat malce bolj namočilo, a se je hitro spet posušila. Tekmovalce je nekaj časa oviral tudi močnejši veter.

Pri moških je bil najhitrejši Poljak Slawomir Lukasik (NS Bikes FroPro), nedavno zmagovalec Lošinja, v isto sekundo pa so se stlačili še trije: drugouvrščeni Avstrijec Markus Pekoll (MS Mondraker), tretjeuvrščeni lanski zmagovalec, Nemec Johannes Fischbach (Radon Magura Factory Team) in pa četrtouvrščeni domačin Jure Žabjek (Unior Tools Team).

“Razmere na progi so bile enake kot na treningu, čeprav je vmes deževalo. Odpeljal sem tekoče, le na koncu sem storil manjšo napako in sem moral po izhodu iz zadnjega gozda malo bolj stopiti na pedala,” je povedal Jure, ki je bil lani tu tretji. “Ustrezajo mi suhe razmere, kakršne so bile danes. Jutri želim še višje, a o mestih ne bi govoril.”

Za četverico so razlike naraščale. Žiga Pandur (Unior Tools Team) je na 6. mestu zaostal 3 sekunde in 33 stotink. V superfinale trideseterice sta se uvrstila še dva Slovenca: Miran Vauh (Črn trn) z 12. časom in Luka Zlatnar (BATT Team) s 17. Vid Kovač (Črn trn) je superfinale zgrešil za mesto oziroma 23 tisočink sekunde.

Med članicami je bila najhitrejša Veronika Widmann z Južne Tirolske (Bike Club Egna Neumarkt), tik za prvo trojico sta na 3. in 4. mestu sledili Monika Hrastnik (Črn trn) in Zarja Černilogar (Unior Tools Team). Obe sta nekoliko poškodovani po padcih v zadnjih tednih.

Rudi Pintar (Rajd Funsports) je med mladinci dosegel 21. čas.

V nedeljo se finale začne ob 12.30. Za jutri je napovedano podobno vreme. Ampak, kaj češ, obleci se in pridi navijat!

Štartna lista finala

www.ixsdownhillcup.com

Preberi še
Ogled proge v Kranjski Gori
Evropski DH pokal je tu, ta vikend v Kranjski Gori!

Na fotografiji Jure Žabjek, foto Klemen Humar

iXS European Downhill Cup Kranjska Gora 2016 – Vrstni red kvalifikacij

4endurance sis 2
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam