monika hrastnik, luka berginc
8. maja 2022

Na Pohorju druga zaporedna zmaga Luka Berginca v evropskem pokalu in prva mariborska v tej seriji za Moniko Hrastnik.

Nedeljski finale druge dirke evropskega pokala v spustu iXS European Downhill Cup je minil brez dežja, a je proga do konca ostala blatna in drseča. V takšnih razmerah sta v elitnih članskih kategorijah najboljši vožnji uspela Luku Bergincu (DH Visit Pohorje, tudi tokrat v dresu državne reprezentance) in Moniki Hrastnik (Dorval AM Commencal).

Padec Žabjeka v finalu

Luka, ki je že drugič letos stopil na najvišjo stopničko in zdaj prepričljivo vodi v razvrstitvi serije, je s svojim nastopom zadovoljen. Za 99 stotink sekunde je za njim na drugem mestu zaostal nemški veteran Johannes Fischbach (Raymon Racing), tretji je bil švedski prvak Oliver Zwar (Union) z zaostankom 1,17 sekunde. Sledila sta Finec Onni Rainio (Trek Finland, +1,63) in Slovak Rastislav Baranek (Kellys Factory Team, +4,91). Na 6. mestu je s padcem v zgornjem delu proge končal zmagovalec sobotnih kvalifikacij Jure Žabjek (Unior – Sinter Factory Racing), v cilju je zaostal 5 sekund in 4 desetinke, le drobec sekunde več kot pri vmesnem času.

Monika vendarle s preveč napakami

Monika, ki je sicer v evropskem pokalu zmagala že petič (prvič v Mariboru), njena najpomembnejša zmaga v Mariboru pa je z lanskega evropskega prvenstva, pa z nastopom ni mogla biti čisto zadovoljna, saj je naredila preveč napak. Za 4,26 sekunde je bila hitrejša od drugouvrščene Američanke Anne Newkirk (Beyond Racing) in kar 20 sekund od tretjeuvrščene Italijanke Lise Gava (3stars – Allesibici). Špela Horvat (Supersnurf) se je uvrstila na 6. mesto (+53,17).

Mali finale članov in druge kategorije

Jan Cimperman (MTB Trbovlje/HCI) se je moral zadovoljiti z 8. mestom v “malem” finalu članov. Val Celestina (Bikehanic – 20 Chocolate) je bil najboljši Slovenec v finalu mladincev, tri mesta pred Mihom Smrdelom (MBK Črni Vrh). Miran Vauh (DGK Pohorje) in Boštjan Volf (Wolf Racing Team) pa sta raztrgala finale veteranov z dvojno zmago.

Vrstni redi

Preberi še

Slovenca najhitrejša v kvalifikacijah evropskega pokala v Mariboru

Sledite nam