4. marca 2018

Sonce, blato in močna konkurenca iz Ukrajine. To so tri značilnosti zadnje dirke letošnje Zimske lige Istre in Kvarnerja.

Pod taktirko BK AXA se je v Režancih odvila zadnja dirka letošnje sezone Zimske lige Istre in Kvarnerja, ki jo je podpiral Giant. Močna konkurenca, nekaj blata in sonce so bili glavni dejavniki dirke.

Reprezentanca Ukrajine je dirko izkoristila za priprave v toplejših krajih, čeprav je tudi Istro letos zaznamovalo hladno vreme, in ob odsotnosti italijanskih tekmovalcev in tekmovalk, ki so zaznamovali nekaj letošnjih dirk, pobrala večino zmag.

Absolutno najhitrejši je bil Artem Ševtsov
, na drugo mesto uvrstil Matija Meštrić, tretji pa je bil še en Ukrajinec Pavlo Lukan. Na dirki je nastopilo 70 tekmovalk in tekmovalcev.

Rezultati po kategorijah

U13 – Gal Starman (Calcit Bike Team) je bil premočan za Erika Vorkapića (BK Grobnik)
U15 – zmaga Ivanu Perušku (BK AXA), drugo mesto Gianiju Ivančiću (TK Pula), tretje pa Sebastianu Živkoviću (BK Grobnik).
U17 – Oleksandr Hudima (Ukraine National Team) je premagal Jaka Starmana (Calcit Bike Team), tretji je bil Marko Ruba (KBBXS Adrenalina).
U19 – prvo mesto je osvojil Pavlo Lukan (Ukraine National Team), drugo mesto njegov rojak Anton Bukley, tretji je bil Lovro Matek (BK Zadar).

U30 – Artem Ševtsov (Ukraine National Team) je bil pretrd oreh za Matijo Meštrića (BK Maraton Kreidler), na tretje mesto se je uvrstil Goran Cerović (Plevlja XC Team)
U40 – Dalibor Babić (BK Buzet) prvo mesto, Janez Dejak (Energijateam.com) drugo mesto, Tihomir Bobolanović (Adrenalina MTB Team) tretje mesto.
U50 – Zmaga Relvisu Glaviću (BK Novigrad), drugo mesto za Dražena Ugrina, tretje mesto pa je pripadlo Janu Starmanu (Calcit Bike Team).
50+ – slavil je Giancarlo Milocco (Collio Bike Team), na drugo mesto se je uvrstil Denis Bukovac (BK Novigrad), tretji je bil Igor Tiefengraber (KD Alpe SiS).

Kategorija deklet:
U11 deklice – s progo se je odlično kosala Lea Mohorić (BK Grobnik).
U30W – Maria Šerstiuk (Ukraine National Team) je bila premočna za Emo Filipović (BGT Tuškanac) in Jano Filipović (BK Biker).
30+ – pri starejših damah je zmagala Romina Marušić, na drugo mesto se je uvrstila Barbara Kuhar, na tretje mesto pa Danijela Žufić (obe BK Žminj).

Najmlajši:
U7 – Urban Dejak (Energijateam.com) je bil hitrejši od Dmitra Jakimenka (Ukraine National Team) in od Matije Blaškovića (BK Žminj).
U9 – Zmaga je šla v roke Lenartu Dejaku (Energijateam.com), drugo mesto je osvojil Kristjan Zupanc Anclin (Calcit Bike Team), tretje pa Noa Kuhar (BK Žminj).
U11 – Marko Turčić (BBK Grožnjan) je bil boljši od Nina Majcana (BK MTB Istra Pazin).

Vrstni redi

Naslovno fotografijo smo si sposodili pri Chip Timing

Preberi še:
Giant mtb ZLIK: V Novigradu zmaga Hribovška
Giant mtb ZLIK: Šesta dirka mlademu Anthonyju Biliću
Giant mtb ZLIK: XC Ronjgi Sikošku
Četrta dirka Giant mtb ZLIK Italijanu Pozzeccu
Giant mtb ZLIK: Sikoškov tris
Giant MTB ZLIK: Druga zmaga Sikoška
Prva letošnja dirka Giant MTB ZLIK Sikošku

Sledite nam