7. aprila 2017

Kolesarsko druženje starodobnikov v organizaciji BBK Grožnjan skupaj s tržaškimi prijatelji. V Kaštelu.

Je lahko še kaj lepšega? Lahkotnejšega? Je lahko še kaj tako spontano kot obujanje spominov in “turistična” vožnja s starodobnikom in postanki ob domači pijači in jedači? Po vsej verjetnosti ne. In zato je Istrianissima v hrvaški Istri pravo doživetje. Tam se čas ustavi in na plano pridejo spomini.

Istrianissima 2017

Ni dirka! Je druženje. Vožnja s starodobnimi kolesi, v oblačilih tistih zlatih časov kolesarstva. Takrat, ko se je “grizlo” na klanec, ko se je v zadnjem delu volnenega dresa namesto energetske tablice nosilo klobaso in je namesto izotoničnega napitka po grlu tekel jabolčnik.

Istrianissima je doživetje. S spremstvom starodobnih vozil. S postanki in uživanjem v domačih specialitetah in predvsem dobrovoljno in sproščeno kramljanje.

BBK Grožnjan

Če organizatorja poznamo bolj po izvedbah aktualnih dirk, kot sta Izgubljena Ovca in Enduro Grozni, ali Groznjan by Night, pa svoj pravi jaz pokažejo prav pri izvedbi istrskega rekreativnega kolesarjenja. In če se nekateri radi pomerijo v bitki s časom in ostalimi tekmovalci, se pri Istrianissimi čas popolnoma ustavi. BBK Grožnjan v sodelovanju s tržaškimi prijatelji uspešno krmari med zgodovino in današnjim časom.

Kdaj, kje, kako?

23. aprila s štartom v Kaštelu. In ne pozabi! Kolo mora biti letnik 1987 ali starejše. Ne sme biti gorsko, lahko je le klasična specialka, s prestavnimi ročicami na spodnji cevi okvirja. Oblačila morajo biti iz tistega časa kot je kolo. Več izveš v programu in pravilniku. 

Prijaviš se lahko na tem mestu

www.istrianissima.com

Sledite nam