Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
17. februarja 2019

Projekt majhne skupnosti BMX kolesarjev po dobrem letu gradnje išče novo streho.

Industrijska hala znotraj ljubljanskega avtocestnega obroča. Arhitekturni kolos iz zlatih tiskarskih časov, ki so se v tem primeru iztekli v še eno slabo “tranzicijsko” zgodbo. Zato zadnja leta dobiva “nove vsebine” in je tudi še predmet sumljivega kupčkanja in pretakanja kapitala.

Šele dobro leto je, odkar je majhna skupinica BMX kolesarjev prostega sloga z velikimi jajci (v tem primeru bomo tako rekli zato, ker so se spustili v to investicijo in ne zaradi rotacij, ki jih izvajajo v zraku) najela del zgornje etaže. To je bila uresničitev sanj lastnega pokritega parka, čeprav hladnega kot Leninov mavzolej. Ajde, da je poleti notri hladneje kot zunaj, ampak da je celo pozimi!? A saj se na dveh kolesih hitro ogreješ.


Gradnja pred letom dni, foto AD

Pa so stavbo v začetku lanskega leta zopet preprodali in od takrat je bilo vse “od danes na jutri”. Lesene objekte so začeli fantje graditi tako, da jih bodo lahko razstavili in znova sestavili na drugi lokaciji. Pet je večjih, pa še “foam pit”, bazen s peno za nebolečo vadbo trikov, največji v Sloveniji. Veliki “box” ima tudi “resi”, mehak pristanek za vadbo.

Ker je bil naslednji mesec v hali vedno negotov, svojega parka, ki nosi ime Partizanka, niso nikdar zares odprli in tudi na mtb.si o tem nismo pisali.


Rabijo visooook strop!

Išče se nova dvorana

Dvorana, hala, hangar … dovolj velik prostor za ponovo inkarnacijo parka. Površine med 500 in 1000 kvadratnimi metri, pa stropovi morajo biti seveda dovolj visoki. V tiskarni so kar dobrih 8 metrov.

Kot omenjeno za projektom stoji ne prav velika skupina BMX jezdecev, a so odprti za sodelovanje z novimi člani, če že nimajo podpore mesta. Tudi Rajdovi gorski kolesarji čez zimo tam kdaj brusijo svoje veščine.

Če imaš zamisel, predlog, kam bi se lahko preselili, lahko sporočiš kar KD Rajd na email.


Letos smo v hali že zmrzovali na klepetu #mtbsiLIVE z Joshom Perryjem in Jakom Remcem, foto AR

Naslovna fotografija AR, s snemanja videa Jakova igra senc

Oglej si še
Jakova igra senc
Z Joshom Perryjem o treniranju Jaka Remca

Freestyle zaposluje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam