Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
21. aprila 2013

Nova znamka kolesarskih oblačil je že uveljavljena v deskarskih športih na vodi. Vrsta linij za vsak okus, pa še rokavice in ščitniki, na voljo tudi v Sloveniji.

Tistim, ki so bolj doma v vodnih športih, ION že od leta 2005 pomeni garancijo za odlične neoprenske obleke ter drugo opremo za windsurfing, kitesurfing in wakeboarding. Zato so kolesarji med surfači in vejkerji ob novici, da se ION podaja tudi v kolesarske vode, z zanimanjem zastrigli z ušesi.

V ION-u so skok v gorsko kolesarjenje napovedali že pred nekaj leti, na lanskem Eurobiku pa so že predstavili celotno paleto MTB oblačil in zaščitne opreme. Trajalo je nekaj let, a z dobrim razlogom: čeprav je na trgu nova, ION Bike kolekcija deluje zrelo in dobro zasnovano.

V kolekciji oblačil za gorsko kolesarjenje najdemo tehnične kratke hlače in majice, ki še posebej v freeride liniji Scrub išče svoj navdih v surfanju, ter jakne iz raztegljivih materialov, ki zagotavljajo zaščito pred vodo in vetrom. Poleg palete oblačil v ION-ovi gorskokolesarski ponudbi najdemo še podhlače, tudi takšne z dodatno zaščito za boke, ter ergonomsko dovršene ščitnike za kolena in komolce. Posebno pozornost so v ION-u posvetili tudi rokavicam, kjer se držijo pravila manj je več. Tako v ponudbi najdemo dva moška in en ženski model.

Dober dizajn in kakovostni materiali

Kot so dejali v ION-u, se zavedajo, da so s kolesarsko kolekcijo zamujali kakšno leto, vendar niso želeli ničesar prepustiti naključju, saj so želeli na trg že prvo sezono poslati tehnično in dizajnersko dovršene proizvode, ki temeljijo na kakovostnih materialih.
Drirelease je material, sestavljen iz 85 odstotkov sintetičnih ter 15 odstotkov naravnih vlaken. Inovativno tkanje potiska vlago na zunanjo stran tkanine, s tem na stiku s telesom vlaga ne zastaja, material pa se hitro suši. Drirelease pa ni le tehnična tkanina, temveč je tudi dizajnerski presežek, saj so majice, izdelane iz tega materiala, na otip povsem enake kot vsakodnevne bombažne majice. Da bo občutek pri kolesarjenju vedno svež pa poskrbi FreshGuard, nevtralizator vonjav v tkanini.
V ION-u so že v neoprenskih oblekah za vodne športe uporabili antibakterijsko pripravo materialov Sanitised, ki so jo v kolesarski kolekciji uporabili v vseh zgornjih delih, spodnjem perilu in zaščiti. Da ne bi zasmrdelo.
Na to, da gre v osnovi za blagovno znamko, ki ima svoje korenine v vodnih športih, kaže uporaba neoprena v zaščitni opremi, poleg tega pa so kolekcijo opremili z majhnimi, a uporabnimi sladkorčki, kot so zaščitni žepi za pametne telefone, integrirano tkanino za brisanje sončnih očal ali gogglov ter rokavice, ki omogočajo uporabo zaslonov na dotik.

Kolekcijo so pri ION-u razdelili v tri serije

Traze (m) in Graze (ž) je all-mountain serija, z ožjimi kroji majic ter malce širšimi kratkimi hlačami iz raztegljivega materiala v stilu surfaških “boardshortsov”.
Roam (m) in Luzid (ž) so poimenovali serijo oblačil za enduro in trail kolesarjenje. Materiali so raztegljivi, dizajn pa se zgleduje po urbanem stilu, tako da boste lahko pivo po kolesarjenju spili brez začudenih pogledov izza sosednje mize.
Scrub (m) je ION-ova freeride serija, ki najbolje kaže na surfaške korenine ION-a, predvsem s kratkimi hlačami, ki povsem povzemajo izgled surferskih “boardshortsov”. Majice z dolgimi, kratkimi ali brez rokavov pa so dovolj široke, da podnje skrijemo vso potrebno zaščitno opremo.
Slash pa je DH serija ION oblačil. Če so drugi kosi ION kolekcije trendovsko barviti, je Slash malce bolj konzervativen s prevladujočo modro in belo barvo. Zgornji del je dovolj širok, da pod njega spravimo zaščitno opremo, hlače pa imajo integrirano neoprensko zaščito za boke, dolge tudi za kolena.

Team ION

V sezono 2013 je ION vstopil z močno ekipo, že leta 2012 pa je za najboljšo možno promocijo poskrbel Antoine Bizet, francoski novinec in eden najbolj progresivnih in obetavnih freeriderjev. Pogodbo z ION Bike je podpisal le dva tedna pred osvojenim drugim mestom na legendarnem Red Bull Rampage. Poleg Antoina so v mednarodni freeride ekipi še Nicola Pescetto, Thomas Genon ter Sam Pilgrim.
ION Bike močno cilja na enduro in vsegorsko kolesarjenje, zato je tudi ekipa močna. Rob J Heran je dobro poznan evropski freerider, ki se bo letos osredotočil predvsem na enduro tekme. Družbo pa mu bo delal Markus Reiser, zmagovalec nemške serije Specialized-SRAM Enduro 2012. V ekipi najdemo še imena, kot so Hannes Hendrisyak, Megavalanche specialist Max Schumman, kitajska DH ekipa Mag41 ter tekmovalna ekipa revije Enduro Magazine.
Tudi dame furajo ION, blagovno znamko bodo predstavljale Kathi Kuypers in Michele Quint iz ekipe Trek Gravity Girls, enduro riderke Julia Hofmann and Steffi Teltscher ter Katrin Neumann, specialistka za maraton.
Tudi v Sloveniji ION prek uvoznika, podjetja Amodor d.o.o. že gradi svojo ekipo. ION-u se je že pridružil MTB guru Gorazd Stražišar, za medije pa bo najbolj zanimiv par Boštjan Volf in Andrea Radačić.

ION Bike v Sloveniji

ION Bike in ostalo “vodno” linijo ION v Sloveniji zastopa podjetje Amodor d.o.o. oziroma trgovina Surfshop na Gortanovi ulici 21 v Ljubljana (nasproti vhoda v Fakulteto za šport). ION Bike je trenutno možno kupiti v Surfshopu, Bikepointu v Kranjski Gori, za tiste, ki vam obiskovanje trgovin ne diši preveč, pa lahko celotno paleto ION Bike najdete v spletni trgovini Surf-Store na naslovu www.surf-store.com.
Info: amodor@siol.net, www.surfshop.si, 01/542 51 31.

www.ion-products.com/bike

Na uvodni fotografiji: ION ima svoje korenine v surfanju, enako filozofijo so skušali ujeti tudi v kolesarski kolekciji. Surfing Trails! Vse foto proizvajalec, le Andrea in Wolfi sta na Kanarih slikala drug drugega 😉

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam